Social

Creditorii nu ii iarta nici pe pensionari

Daniel Garleanu
18 apr 2009 849 vizualizări
Peste 150 de pensionari au popriri pe pensii

Batrinii care si-au pus la bataie veniturile achizitionind credite, nu au scapat de povara lor. Bucuria unui frigider sau a unui televizor nou aduce dupa ea si obligatia achitarii integrale a produsului. Cu toate ca valoarea euro a crescut, banii trebuie recuperati, cu tot cu dobinda. In cazul in care pensionarii nu isi achita darile la timp, creditorii recurg la poprire din veniturile batrinilor. In Vrancea, in prezent, sint inregistrati la Casa Judeteana de Pensii un numar de 87.971 de pensionari din care peste 150 au retineri din drepturile de pensii din cauza debitelor acumulate odata cu neplata ratelor aferente creditelor bancare. Procedura de instituire a popririlor asupra drepturilor banesti este reglementata de Codul de Procedura Civila. Astfel, popririle catre pensionari pot ajunge pina la 1/3 din valoarea venitului lunar net, insa daca sint mai multe urmariri, acestea pot ajunge la 1/2 din venit. Retinerea pensiei, in cazul datoriilor, se face la 15 zile de la comunicare, iar in cazul sumelor de bani datorate in viitor se face de la scadenta acestora. Creditorul va primi la cerere suma la domiciliul indicat sau, daca este cazul, la resedinta indicata, cheltuielile de trimitere fiind in sarcina debitorului. Pensionarii simt din ce in ce mai mult nevoia imprumuturilor la banci sau alte institutii financiare pentru a supravietui, mai ales acum, in perioada sarbatorilor. Pensiile batrinilor fiind si asa mici, popririle sint resimtite din plin de virstnici.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 20 ore, 23 minute, 46 secunde
Dar nu a zis nimeni nimic ca jumatate din pensionarii din Focsani nu au primit pensia si vai de zilele lor nu au ce pune pe masa de Paste ce nu puteau sa faca in asa fel incat sa primeasca si ei citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.