Social

Postul se trece cu bucate pe alese

Daniel Garleanu
10 apr 2009 1187 vizualizări
Restaurantele vrincene se intrec in meniuri de post u pentru cei care doresc sa fie crestini dar sa se si infrupte, localurile au pregatit specialitati precum bruschete cu legume, clatite cu spanac si dovlecei umpluti cu orez japonez, iar ca desert papanasi gratinati

Cu toate ca postul inseamna abtinere completa sau partiala de la consumarea alimentelor de frupt in anumite zile si perioade de timp, restaurantele vrincene s-au adaptat si au meniuri menite sa atenueze poftele gurmanzilor. Fasolea, mazarea sau cartofii, in combinatie cu alte preparate, sint atent minuite de cei mai iscusiti bucatari in slujba indestularii pintecului. Cu toate ca preturile mincarurilor de post sint mai scazute, nu se inregistreaza in aceasta perioada un flux crescut de clienti, dupa cum spun administratorii de restaurante. De asemenea, de la inceputul postului Pastelui profitul de pe urma nuntilor lipseste cu desavirsire. Restaurantul Oscar isi asteapta clientii cu o gama destul de variata pentru aceasta perioada in care preparatele aproape ca pot fi numarate pe degete. Antreu format din bruschete cu legume, clatite cu spanac si dovlecei umpluti cu orez japonez la pretul de 17 lei, frigarui din legume, taglliatele cu brocoli si salata de primavara pentru 20 de lei si desertul Prajitura umpluta cu fructe si alune la 8 lei sint citeva din specialitatile pe care Nicoleta Dogaru, specialist maestru bucatar, le poate prepara. "Din cultura mea, pot sa spun ca a scazut vinzarea cu 10-20% fata de lunile decembrie si martie, luni de sarbatoare", ne-a spus aceasta. Restaurantul preferat al micilor intreprinzatori sau al taximetristilor, "La Vasilica", are pentru aceasta perioada tot felul de ciorbe la preturi care ajung pina la 5 lei/portia. Ciorbita de zarzavat, bors de fasole, sote de ciuperci sau fasole batuta sint citeva din preparatele care se numara pe meniul de post al localului. Administratorul societatii, Manuela Simion, spune ca fata de alti ani au scazut vinzarile cu nu mai putin de 40%. Seful de sala de la Casa Vrinceana, Marius Stoican, are pe meniul de post Tocana Ratattouille "" 15 lei, Dovlecei a la grec "" 13 lei sau supa crema de legume "" 6 lei si pizza "" 18 lei, preparate pentru cei care doresc sa fie crestini dar sa se si infrupte. De asemenea, seful de sala spune ca au scazut vinzarile cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Restaurantul Ambasador se inscrie si el pe lista ofertantilor de mincaruri de post cu papanasi gratinati "" 8 lei, mazare cu ciuperci "" 8 lei sau salata orientala, la numai 5 lei. Asadar, cei care doresc sa treaca mai usor peste zilele de post care au mai ramas pot face un tur al orasului si un popas la restaurant pentru o masa imbelsugata. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.