Social

Medicatia HIV/SIDA, doar la spital

Raluca Manolache
9 apr 2009 987 vizualizări
Bolnavii HIV/SIDA nu isi mai pot lua medicamentele din farmaciile cu circuit deschis.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a decis ca pastilele si testele de monitorizare a tratamentului bolnavilor cu infectie HIV/SIDA sa se elibereze doar prin farmaciile cu circuit inchis apartinind unitatilor sanitare prin care se deruleaza acest program, pe baza de prescriptie medicala. Decizia este privita cu ochi buni de medici deoarece acum vor putea sa ii monitorizeze mai atent pe pacienti. "Este un lucru foarte bun. Pot avea siguranta ca bolnavul isi ia medicatia la timp. Pina acum era mai greu pentru ca trebuia sa prescriu medicatia din timp, iar daca nu o mai gasea gratuit nu aveam de unde sa stiu daca pacientul o cumpara din farmacii sau nu", a precizat dr. Georgeta Serban, sefa sectiei de Boli Infecto Contagioase a Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon". Medicamentele si testele se achizitioneaza prin licitatie la nivel national, iar contravaloarea acestora se suporta din bugetul fondului national unic de asigurari sociale de sanatate. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.