Social

Pensionarii, la usa Prefecturii de 1 aprilie

Daniel Garleanu
1 apr 2009 1157 vizualizări
Pensionarii se vor intilni astazi, tocmai de Ziua Pacalelilor, cu prefectul Raluca Dan, dar si cu primarul Decebal Bacinschi, pentru a negocia solicitarile filialei Focsani a Asociatiei Pensionarilor din Romania 2007 Galati.

Batrinii i-au inminat Ralucai Dan in urma cu cinci zile o lista ce cuprinde opt probleme de solutionat. La intilnirea de la ora 14.00 va lua parte si presedintele Filialei Focsani, Maria Marcela Suteu, care va incerca negocierea maririi veniturilor pensionarilor. Solicitarile incep cu aplicarea corecta si de urgenta a Legii 250/2008 pentru majorarea valorii punctului de pensie la 45% din salariul mediu pe economie, incepind cu decembrie 2008. Aprobarea a minim trei medicamente pentru pensionarii afectati de boli cronice, neimpozitarea pensiilor mai mici de 3.000 de lei si indexarea pensiilor conform cresterii inflatiei sint urmatoarele motive pentru care batrinii s-au adunat in fata Prefecturii in urma cu cinci zile. Batrinii ar mai dori sa nu li se mai faca poprire pe pensii acelor pensionari care au restate la banci si interzicerea retinerii contributiei la CAS de la pensionari, deoarece acestia au platit deja pe timpul cit erau in activitate. Pensionarii din grupele I si II de munca cer Guvernului recalcularea corecta a noului punctaj individual si adaugarea rezultatului la punctajul initial al fiecaruia, conform Legii 218/2008. Totodata, acestia cer acordarea tuturor pensionarilor a celei de-a 13-a pensii anuala, pentru a sarbatori Craciunul si Anul Nou decent. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.