Social

Protestul pensionarilor: Ii somam pe guvernanti, nu-i rugam!

Daniel Garleanu
27 mar 2009 1105 vizualizări
Prefectul Raluca Dan i-a invitat pe bunici la o discutie pe 1 aprilie

Ieri s-au adunat in fata Prefecturii peste 20 de pensionari nemultumiti de traiul pe care il duc din pensile oferite de stat. Membrii Asociatiei Pensionarilor s-au strins inca de la 9.00 pentru a inmina prefectului lista cu plingerile lor. Cind Raluca Dan a iesit din cladirea Prefecturii insotita de primarul Decebal Bacinschi, o parte din barbatii trecuti de virsta tineretii au exclamat entuziasti ca nu au stiut ca scaunul de prefect este ocupat de o doamna "¦ blonda. Batrinii si-au spus pasurile oficialilor, in speranta ca ceva se va schimba in bine in viata lor. "Sintem nemultumiti de pensiile de mizerie si luptam sa ni se dea dreptul cinstit. Ii somam pe guvernanti, nu-i rugam! Sint drepturile noastre pentru ca am muncit, dar pensiile sint groaznice mai ales la grupa I si II", a declarat Maria Marcela Suteu, membru in Asociatia Pensionarilor. Prefectul, care le-a impartasit celor prezenti ca are mama pensionara, a programat o intilnire cu liderii pensionarilor pentru miercuri, 1 aprilie. Asociatia i-a inminat prefectului si o lista cu principalele probleme la care doresc solutii rapide si eficiente. Intre altele, pensionarii doresc cresterea pensiei conform inflatiei, eliberarea a trei medicamente gratuite pentru boli cronice, neimpozitarea pensiilor mai mici de 3.000 de lei si a 13-a pensie, potrivit promisiunilor din campanie. In plus, au cerut sa nu li se mai faca popriri pe pensii pentru imprumuturi de supravietuire. "In situatia in care vor fi adoptate alte acte normative care sa duca la modificarea modului de stabilire a punctului de pensie, a modalitatii de calcul a pensiilor persoanelor care si-au desfasurat activitatea in gupele I si II de munca, cit si a modalitatii de compensare a tichetelor de calatorie neutilizate de catre pensionari, le vom face cunoscute beneficiarilor", ne-a si declarat jr. Monica Moldovan, purtatorul de cuvint al Casei Judeteane de Pensii. In conditiile in care pensionarii sint programati la negocieri cu Prefectura tocmai pe 1 aprilie, speram ca ziua aleasa sa nu aduca batrinilor tot promisiunile din campaniile electorale. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 21 ore, 44 minute, 53 secunde
Situatia este fara iesire. Avem pensionari de sub 40 de ani, avem milioane de pensionari anticipat si avem cu cateva milioane de pensionari mai multi decat poate suporta economia. Daca in '89 aveam 8 citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.