Social

Bolnavii tin post doar miercuri si vineri

Raluca Manolache
27 mar 2009 1529 vizualizări
Medicii spun ca bolnavii ar trebui sa se scuteasca de acest chin

Credinciosii care vor sa tina tot Postul Pastelui, adica 40 de zile, si sa nu manince produse din carne, lactate sau oua, nu au nici o sansa daca ajung pe patul de spital. Bolnavii nu au voie sa se abtina de la mincarea "de dulce" pentru ca regimul obligatoriu pe care trebuie sa il respecte in spital contine de cele mai multe ori lactate si carne. Din fericire Sfinta Biserica da dezlegare pentru oamenii bolnavi, dar si copiilor si batrinilor. "Au dezlegare cei care sint in boala. Bolnavii tin post in prima si ultima saptamina, dar si miercurea si vinerea", spune preotul Ion Gherman, de la Capela "Sf. Pantelimon". Astfel, pacientii au dezlegare si de la medici sa manince de post miercurea si vinerea, cind bucataresele pregatesc preparate vegetale. De exemplu, la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" bolnavii au avut la masa miercuri preparate din peste, deoarece de Buna Vestire a fost dezlegare. Au putut minca salata de peste cu cartofi si masline sau mincare de fasole cu salata de varza. "Miercuri si vineri, la meniul comun exista si preparate de post", a declarat Alina Pelin, purtatorul de cuvint al Spitalului. Aceeasi situatie este intilnita si la celelalte spitale din judet, unde batrinii nu prea tin cont de sfatul doctorilor si vor sa tina postul cu orice pret. "Miercurea si vinerea primesc mincare de post. E dorinta lor sa tina postul in aceste zile. Daca nu primesc mincare de post vin cu ea de acasa. Le-am explicat ca nu este indicat sa tina tot postul, dar sint batrini si merg pe traditie. Nu vor sa inteleaga ca starea lor de sanatate este mai precara", a afirmat dr. Manole Ilie, managerul Spitalului Odobesti. Postul se va incheia pe 19 aprilie, cind va fi sarbatorita învierea Domnului. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.