Social

Pensionarii nemultumiti in fata Prefecturii

Daniel Garleanu
26 mar 2009 1039 vizualizări
Pensionarii focsaneni, nemultumiti de conditiile actuale de trai, se vor aduna astazi intre orele 9.00 - 12.00 in fata Prefecturii Vrancea, unde vor organiza un miting de protest.

în primul rind, batrinii doresc revenirea la recalcularea punctului de pensie, astfel incit acesta sa ajunga la un procent de 45% din salariul mediu pe economie, legiferat in 2008, si nu la 42,2%, precum si plata retroactiva a drepturilor incepind din luna ianuarie 2009. Un alt punct este revenirea la plata gupelor I si II de munca conform prevederilor din octombrie anul trecut, indexarea trimestriala a pensiilor in functie de coeficientul de inflatie, crearea fondului de solidaritate sociala de 1% din profitul societatilor sociale si a marilor companii, precum si crearea de economate de catre toate primariile. Alte revendicari se refera la reducerea TVA la 5% la produsele de baza, legiferarea unui sistem unic de pensie si eliminarea pensiilor de lux, sau transformarea tichetelor de calatorie pe calea ferata, neutilizate, in produse alimentare. Ultimele doua puncte din platforma au in vedere renuntarea la scumpirea medicamentelor cu 6% si respectarea normelor legale in vigoare referitoare la retrocedarea caselor nationalizate. "Noi facem un miting de protest si vom inainta catre Guvern doleatele noastre", spune, hotarit, Aurel Moldoveanu in virsta de 72 de ani, vicepresedinte al Asociatiei Pensionarilor din Romania, Filiala Focsani. Actiuni similare vor avea loc simultan, in toate orasele resedinta de judet si sint invitati toti pensionarii sa participe la acest miting. (D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 11 ore, 9 minute, 9 secunde
70 % DIN ANGAJATI AU SALARII MULT MAI MICI DECAT PENSIILE DANSILOR , NEVOI CU MULT MAI MARI ( RATE PT. CASE CACI LOR NU LE-A DAT PARTIDUL LOCUINTE, COPII LA SCOALA, ....) SI DACA NE IMBOLNAVIM PLATIM citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.