Social

Tirg de joburi pentru persoanele cu dizabilitati

Daniel Garleanu
25 mar 2009 847 vizualizări
Chiar daca tema evenimentului nu permitea rautati, Ion Roman a sanctionat atitudinea subprefectului de a pleca mai devreme u 15 firme interesate sa angajeze persoane cu dizabilitati au venit la tirg

In incercarea autoritatilor de a integra persoanele cu dizabilitati, ieri s-a desfasurat receptia finala a proiectului "Impreuna, alaturi de ei!" printr-un tirg de joburi la care au fost invitate peste 15 firme locale. Scopul proiectului a fost facilitarea accesului persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii si pentru realizarea obiectivului au fost cooptate nu mai putin de 50 de astfel de persoane. Proiectul s-a desfasurat concomitent in trei judete, Galati, Vrancea si Tulcea si a fost sustinut de SC Educatia 2000 Consulting SRL, partener fiind Camera de Comert, Industrie si Agricultura Vrancea. La eveniment a fost prezent si subprefectul Sorin Hornea alaturi de care a stat seful Inspectoratului Scolar, Iordache Bostan, care au tinut sa salute initiativa si au plecat. Ion Roman, presedintele Patronatului IMM, prezent si el la tirg, a tinut sa amendeze verbal gestul cel doi de a pleca in mijlocul discutiilor. "As face un apel la administratie, dar administratia se pare ca nu prea are timp, numai trece asa ... ca fulgul prin apa", a spus Ion Roman, in deschiderea discursului sau. "Recunosc cinstit ca nu a fost usor dar a fost extrem de provocator si pe de alta parte m-am bucurat de tot sprijinul si suportul institutiilor din Vrancea", a declarat coordonatorul proiectului, Overtina Leu. Proiectul s-a desfasurat pe parcursul a 12 luni, timp in care organizatorii au incercat sa identifice cit mai multe persoane cu dizabilitati pentru a le facilita accesul pe piata muncii. "Am gasit deschidere din partea firmelor catre angajarea persoanelor cu dizabilitati", spune si Ioana Secara, director executiv al Camerei de Comert. "Initiativa este laudabila, sper sa aiba cit mai multe roade si sper ca angajatorii sa fie multumiti. In ceea ce ma priveste sint multumit de numarul de firme prezente la eveniment", a spus Teodor Giurgea, un tinar cu dizabilitati, care a incercat sa-si gaseasca un job. Prezenta ridicata a firmelor in cadrul tirgului se datoreza si beneficiilor pe care le primesc acestea in urma angajarii persoanelor cu dizabilitati. Printre firmele dispuse sa angajeze s-au numarat Scorpion Exim, PerlaTrans, Prodcombilc, Premium Porc, Pandora sau Certimpex care au pus la bataie posturi de muncitori necalificati, confectioneri, constructori sau ingrijitori de animale. Valoarea proiectului s-a ridicat la 100 de mii de euro, bani care au fost suportati in proportie de 75% prin PHARE, iar 25% de Educatia 2000 Consulting SRL. (Daniel GIRLEANU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.