Social

Executati pentru sanatate

Raluca Manolache
25 mar 2009 920 vizualizări
Mii de vrinceni figureaza in evidentele Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) ca rau-platnici. Pentru recuperarea creantelor datorate de cei care nu au platit contributia la Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate reprezentantii CAS au demarat procedura de executare silita.

Astfel, pina in prezent 4.591 de datornici au fost executati silit, fiind recuperata suma de 1,6 milioane de lei. Cei care s-au trezit cu bani mai putini au fost pensionarii, dar si persoanele care lucreaza in diferite unitati de stat sau private. "Se emite somatie si titlu executoriu, urmind ca sa se treaca la executare silita prin poprire a conturilor, daca acestea exista, si a salariilor sau pensiilor, pentru cei care sint in aceasta categorie, conform codului de procedura fiscala", spun oficialii CAS. De altfel, toti debitorii au fost instiintati ca au de dat bani la fondul de sanatate si s-a trecut la executarea silita in momentul in care nu si-au achitat darile. Au fost emise in acest sens 1.694 de decizii si titluri de creanta, iar 2.905 titluri executorii care au fost si incasate. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.