Social

Sporuri de tara pentru medicii de familie

Raluca Manolache
25 mar 2009 1178 vizualizări
Medicii de familie au fost chemati la raport ieri de autoritatile din sanatate

La sedinta organizata de Directia de Sanatate Publica si Casa de Asigurari de Sanatate la Primaria Focsani s-au prezentat in jur de 100 de medici care au dorit sa afle noutatile din sistem. In cadrul sedintei s-au adus in discutie atit problemele intimpinate odata cu implementarea Sistemului Informatic Unic Integrat, cit si principalele modificari la contractul cadru, dar si modul de completare a certificatelor de concedii medicale. S-a adus in discutie si protocolul pe care DSP urmeaza sa il semneze cu Politia pentru reducerea numarului autopsiilor in cazul deceselor suspecte. Medicilor li s-a cerut sa elibereze certificat de deces in cazul in care persoanele decedate figureaza in evidente cu diferite afectiuni grave. De asemenea, medicii au fost rugati sa calculeze sporurile de rural pe care ar urma sa le primeasca in acest an. Sporurile de zona se dau in functie de anumite criterii ce tin de conditiile in care se desfasoara activitatea medicala. Se ia astfel in calcul daca dispensarul are sau nu apa curenta, modul de incalzire, distanta dintre localitate si cel mai apropiat spital sau numarul de asigurati inscrisi. Anul trecut sporurile au variat intre 10% si 60% raportat la venitul per capita. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.