Social

Persoanele cu handicap, private de spectacolele de teatru

Ciprian Fânaru
14 mar 2009 821 vizualizări
Persoanele cu deficiente locomotorii nu au cum sa se bucure de prestatia actorilor, din cauza ca din dotarea Teatrului Municipal lipsesc rampele de acces u pentru un bilet la Galele Teatrale focsanene trebuie sa scoateti din buzunar intre 25 si 55 de lei

Teoretic, persoanele cu handicap si insotitorii acestora pot intra gratis la spectacolele care vor fi gazduite de Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia" in perioada 25 "" 29 martie, in cadrul Galelor Teatrale focsanene. Practic insa, persoanele cu handicap locomotor nu au cum sa se bucure de prestatia actorilor de la teatrele bucurestene din cauza ca din dotarea institutiei lipsesc rampe sau alt tip de amenajari care sa faciliteze accesul. "Exista o reglementare legala in acest sens, persoanele care doresc acest lucru trebuie mai intii sa ia legatura cu noi", a precizat directorul Ateneului Popular "Mr. Gh. Pastia", Valentin Gheorghita. Acesta a mai spus ca a intimpinat dificultati in a aduce pe scena focsaneana nume importante ale teatrului romanesc. "N-a fost simplu sa aducem acesti actori mari, dar am beneficiat si de bunele relatii pe care le avem cu teatrele bucurestene pentru a-i convinge sa vina. Multora dintre teatre nu le convine sa faca deplasari in acest an greu pentru toata lumea, pentru ca trebuie sa-si asigure cistigul cu spectacolele de pe scena proprie. Am contactat si alte teatre, dar unele sint prinse in alte proiecte, astfel ca n-au putut sa onoreze invitatia de a juca in fata publicului focsanean", a explicat directorul Ateneului Popular. Biletele la spectacole se pot achizitiona de la agentia Teatrului zilnic, intre orele 10.00 si 15.00. In functie de spectacol si pozitia in sala, acestea costa intre 25 si 55 de lei. Galele Teatrale vor incepe la Focsani miercuri, 25 martie, adica peste 11 zile si nu peste cinci, cum dintr-o regretabila eroare a aparut in editia de ieri a ziarului nostru. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.