Social

Copiii de la Centrul de Recuperare Cotesti, sub aripa unei fundatii

Mihaela Beșleagă
10 mar 2009 1068 vizualizări
u cei 24 de micuti cu dizabilitati se vor muta in acest an in doua case din Focsani

Centrul de Recuperare a Copiilor cu Dizabilitati de la Cotesti va fi inchis definitiv in primul trimestru al acestui an, urmind ca toti cei 24 de copii care erau adapostiti aici sa fie preluati intr-o noua locatie, din Focsani, "sub aripa" Fundatiei Sera din Bucuresti. Proiectul privind dezinstitutionalizarea fostilor beneficiari de la Cotesti este un parteneriat public-privat, avind ca scop asigurarea rezidentei de tip familial pentru cei 24 de copii, conform conventiei de colaborare dintre Fundatia Sera Romania si Consiliul Judetean. Copiii vor fi ingrijiti in doua case, care au fost deja construite in Focsani, in acest moment urmind sa mai fie dotate si amenajate. "Proiectul a fost initiat in decembrie 2007, urmind ca in acest an sa fie finalizat. Obiectivul final este dezvoltarea unui serviciu specializat pentru copiii cu dizabilitati", ne-a declarat Luminita Liciu, directorul adjunct al Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului (DGASPC). Locatia Centrului de Recuperare de la Cotesti va fi preluata de Directia pentru Protectia Persoanelor Adulte cu Handicap (DPPAHAN), din cadrul DGASPC. Directia isi mai propune in acest an, conform planului de activitate pe 2009, inchiderea a doua module familiale, "Fortuna" si "Speranta" si mutarea acestora intr-o alta locatie din Panciu, pe strada Nicolae Titulescu nr. 63, in module de tip familial, respectiv apartamente. De asemenea, pina la sfirsitul anului 2009 va avea loc si reabilitarea Centrului de Terapie Ludica Gresu. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.