Social

Mamele din Penitenciar au recitat poezii cu picii in brate

Daniel Garleanu
10 mar 2009 1233 vizualizări
Patru detinute si-au revazut copiii de Ziua Mamei u trupa de teatru Suflete descatusate a jucat in doua scenete comice

Cu toate ca au comis fapte pentru care tin ochii plecati, de Ziua Mamei, reprezentantii Penitenciarului Focsani s-au gindit sa le faca o surpriza mamelor incarcerate. Patru dintre acestea au avut privilegiul de a-si revedea copiii. Cele care au si-au asteptat copiii in van au fost incurajate cu vorbe bune de gardieni, care le-au inteles durerea de mama si lacrimile din ochi. "Indiferent cit am vrea, nu depinde de noi. Daca sint in centre, atunci stim sigur ca vor veni, dar daca sint in grija familiei sau a asistentilor maternali nu avem certitudinea ca ii vor aduce in vizita", ne-a spus Dan Slavoiu, purtatorul de cuvint al Penitenciarului. Printre cele care au fost vizitate de copiii s-a numarat si Elvira Paun, vrinceanca de 37 de ani din Gagesti, judecata pe motiv ca si-ar fi strangulat fetita nou-nascuta. De altfel, femeia a recitat si o poezie in fata celor prezenti la spectacol. Mamicile au fost incintate de revederea celor mici. Pe tot parcursul spectacolului i-au tinut in brate si i-au mingiiat, in incercarea de a fura macar citeva clipe din timpul pe care l-au pierdut. "Am noua luni de cind sint arestata pentru furt si am doua-trei luni de cind nu mi-am mai vazut copiii. Am fost foarte multumita, ii multumesc si lui Dumnezeu. Prima data, cind am furat, abia fusese inchis sotul meu, eu eram insarcinata. Intre timp el s-a liberat, dar cind a facut copilul 1 an m-au luat si pe mine", a spus Mariana Dumitru, in virsta de 28 de ani, o mama norocoasa, care si-a revazut ieri ambii copii. Trupa de teatru a Penitenciarului, intitulata sugestiv "Suflete descatusate", a oferit doua scenete comice care au facut deliciul asistentei. "Cofetaria Zambila" si "Musca" au stirnit risul celor din sala, actorii de ocazie dind dovada de veleitati artistice. O parte dintre cele 20 de detinute au recitat poezii inchinate mamei, in timp ce un grup de voluntare din Matca al ONG-ului Serviciul Uman pentru Penitenciare a prezentat un repertoriu muzical religios si citeva pilde de viata. La sfirsit, femeile au primit cadouri. Dupa spectacol, mamele detinute au avut ocazia sa mai stea inca o ora cu familiile. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.