Social

Vrancea vrea 51 de medici

Raluca Manolache
3 mar 2009 1649 vizualizări
Ma indoiesc ca vor exista candidati , spune dr. Marina Maiorov, directorul interimar al DSP Vrancea, referindu-se la posturile libere

Posturile vacante din spitalele vrincene ar putea fi ocupate in urmatoarea perioada. In acest sens, Ministerul Sanatatii va organiza pe 25 martie concurs national pentru ocuparea posturilor de catre medicii specialisti si rezidentii din ultimul an. Spitalele si Ambulanta din Vrancea au un deficit de 51 de cadre medicale in specialitati precum anestezie si terapie intensiva, diabet, medicina de urgenta, psihiatrie pediatrica, urologie, ORL, medicina legala, psihiatrie, neurologie, chirurgie generala sau oftalmologie. Cu toate acestea, oficialii din sistem sint sceptici deoarece s-au mai organizat concursuri dar nu au existat candidati. "Este binevenit acest concurs, dar ma indoiesc ca vor exista candidati pentru toate posturile. Nu exista specialisti", a decretat dr. Marina Maiorov, directorul interimar al Directiei de Sanatate Publica. La Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" sint scoase la concurs 13 posturi, la Spitalul Adjud se cauta sase medici, la Spitalul Odobesti exista un deficit de patru medici si la Spitalul Marasesti sint scoase la concurs patru posturi. De asemenea, la Spitalul Panciu se cauta doi medici, la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbraveni sint scoase la concurs cinci posturi, la Spitalul Vidra se cauta doi medici si la Ambulanta se cauta cinci medici de familie, un medic pediatru si noua medici de medicina generala. Cei care doresc sa participe la acest concurs se pot inscrie la sediul DSP Vrancea pina pe 11 martie 2009. Concursul va consta in proba scrisa (A), proba clinica sau practica (B), analiza si evaluarea activitatii profesionale si stiintifice (C). Vor fi declarati promovati candidatii care au obtinut minim 110 puncte, urmind ca posturile sa fie alese pina pe 29 aprilie. Daca totul va merge potrivit planului, pe 15 mai 2009, noii doctori vor incepe munca. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.