Social

Plingere on-line la CEDO

Nicoleta Cristea
2 mar 2009 982 vizualizări
Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) va putea fi sesizata in privinta neregulilor judiciare on-line, direct pe site-ul Curtii.

Serviciul este insa momentan in faza de testare, formularul de plingere fiind disponibil doar in limbile olandeza si suedeza. Vestea buna este aceea ca, in functie de succesul pe care il va inregistra, CEDO ia in calcul extinderea serviciului si la celelalte limbi oficiale ale statelor membre. Pe site-ul Curtii se arata ca in timpul completarii formularului tip de plingere, se pot face modificari de orice tip in orice moment, si doar dupa completarea totala acesta poate fi validat. Cu toate acestea nu toti vor putea sa aiba acces total la acest serviciu, pentru ca formatul PDF al formularului completat initial de petenti este retrimis automat solicitantului, care trebuie sa dispuna de posibilitati de imprimare a plingerii. Mai apoi, formularul trebuie doar sa fie semnat de petent, dupa care poate fi trimis prin posta la CEDO, impreuna cu anexele necesare. Mai mult decit atit, exista si un termen limita pentru acest procedeu. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.