Social

De 10 ori mai multe casatorii in august decit in aprilie

Mihaela Beșleagă
2 mar 2009 1168 vizualizări
Vrincenii prefera sa isi puna pirostriile vara, in timp ce lunile cel mai putin interesante pentru a spune Da in fata ofiterului starii civile sint cele de primavara.

Conform datelor centralizate de Directia Judeteana de Statistica (DJS) pentru anul 2008, cele mai multe casatorii, respectiv 774, s-au oficializat in luna august, cind Casa Casatoriilor a fost luata cu asalt inclusiv vinerea si duminica, si de cuplurile reintoarse din strainatate, care au ales sa-si uneasca destinele in mijlocul rudelor si prietenilor. La polul opus, cele mai putine casatorii s-au infaptuit in lunile de primavara, 81 in aprilie si 86 in martie. Cea mai "prolifica" luna pentru divorturi, pe cealalta parte, este noiembrie, cind si-au despartit drumurile 74 de cupluri, in timp ce in ianuarie nu s-a inregistrat nici un divort, anul trecut. Cit priveste numarul copiilor veniti pe lume, cei mai multi nascuti anul trecut au fost in ianuarie, mai exact 399, iar cei mai putini in aprilie si iunie, in numar de 294. La cealalta extrema, in luna decembrie si-au luat adio de la viata 446 de vrinceni, iar in august cei mai putini, 305. Sporul natural (reprezinta diferenta dintre numarul nascutilor-vii si numarul decedatilor in perioada de referinta, n.r.) a fost de -121 in decembrie si cu plus 68 in august. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.