Social

Buletin de ¦ Odobesti

Doina Ganea
24 feb 2009 1013 vizualizări
Trecerea Odobestiului la oras de categoria a II-a va permite atragerea de fonduri europene si mai multe sume din cotele defalcate din TVA

Primaria Odobesti a initiat campania "Buletin de Odobesti" prin care doreste sa sensibilizeze cetatenii care locuiesc de mai multi ani in oras, dar au statut de rezident si nu au domiciliu stabil, sa faca demersurile pentru a-si fixa domiciliul stabil aici. Din cei aproape 12 mii de locuitori inregistrati in orasul Odobesti la sfirsitul lunii noiembrie 2008, doar 8.865 locuiau cu domiciliu stabil, ceilalti aveau doar resedinta, cu toate ca unii locuiesc in oras de zeci de ani. Potrivit edililor locali, aceasta situatie a inceput inainte de 1989, cind cetatenii nu aveau dreptul sa aiba doua locuinte si multi din cei care si-au cumparat proprietati sau au construit locuinte in oras si-au pastrat domiciliul stabil in localitatile de unde au venit. Dupa 1989, acest fenomen a continuat astfel incit s-a ajuns ca la inceputul anului 2009 la Odobesti sa existe peste 3.000 de persoane cu resedinta, desi buna parte dintre acestea sint locuitori de facto ai orasului. "Schimbarea statului persoanelor cu resedinta in persoane cu domiciliu fix va permite si trecerea orasului, de la localitate de categoria a III-a, la localitate de categoria a II-a, adica la oras cu peste 10 mii de locuitori. Acest lucru va facilita accesarea fondurilor europene destinate oraselor de categoria a II-a, in mod particular accesarea de fonduri pentru refacerea infrastructurii localitatii. De asemenea, in contextul in care cota defalcata din TVA se va acorda, din nou, prin Directiile Judetene ale Finantelor Publice, in functie de numarul de locuitori, desi la Odobesti traiesc aproape 12 mii de locuitori, orasul va primi cota defalcata din TVA doar pentru cetatenii cu domiciliu stabil", a precizat primarul Daniel Nicolas. Campania care a debutat saptamina aceasta prevede intilniri cu cetatenii si dezbateri publice in cartiere, pentru a-i convinge ca de intrarea acestora in legalitate, prin fixarea domiciliului stabil la Odobesti, depinde modernizarea localitatii si in primul rind refacerea infrastructurii. Cetatenii cu resedinta sint rugati sa se prezinte la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanei pentru a-si fixa domiciliul la Odobesti. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.