Social

Medicii renunta pentru moment la proteste

Raluca Manolache
18 feb 2009 913 vizualizări
Medicii de la Spitalul Municipal Adjud au purtat banderole pentru a fi alaturi de colegii din reteaua de medicina primara

Medicii de familie din judet au renuntat la intentia lor de a protesta prin intrarea in concedii de odihna si de studii. Cadrele medicale s-au razgindit dupa ce ieri Ministerul Sanatatii Publice a ajuns la o intelegere cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS). Si in Vrancea peste 100 de medici vroiau sa intre in concediu de odihna nemultumiti fiind de finantarea sistemului sanitar, insa au renuntat dupa ce s-au intilnit cu reprezentantii CAS Vrancea si Directiei de Sanatate Publica (DSP). Astfel, s-a decis ca pe trimestrul intii valorile sa ramina la nivelul lui 2008, iar pentru celelalte trei trimestre, valoarea minim garantata a punctului per capita va fi de 4,1, iar valoarea minim garantata per serviciu va fi de 1,5. Anul trecut valoarea per capita a fost de 4,6 si valoarea per serviciu a fost de 1,9. "Rezultatul nu este cel dorit, dar probabil nu s-a putut mai mult. Am dat dovada ca sintem o forta si am aratat ca sintem importanti in societate", a comentat dr. Grigore Hanta de la Dispensarul Odobesti. Ieri, medicii de la Spitalul Adjud au purtat banderole pentru a fi alaturi de medicii de familie. Medicul primar cardiolog Vasile Lepadatu spune ca si medicii specialisti ii sustin pe colegii din reteaua primara. "Nu cred ca este momentul acum sa se diminueze fondurile pentru medicii de familie, in conditiile in care s-au facut pasi pentru cresterea calitatii actului medical. Cred ca aceasta diminuare se va rasfringe in mod negativ asupra noastra si a pacientilor", este de parere dr. Vasile Lepadatu. Situatia revine la normal, iar medicii scapa de controalele anuntate de Casa de Sanatate. Mihai Copaci, seful bancii sanitare, a mentionat ca medicii renunta la cererile de concediu. "In aceste conditii, lucrurile revin la normal, iar controalele le vom realiza in conformitate cu planul de control", a concluzionat oficialul sanitar. (Raluca MANOLACHE)


Contract reziliat la Chiojdeni


Casa de Asigurari de Sanatate Vrancea a decis ieri sa rezilieze contractul incheiat cu medicul de familie din comuna Chiojdeni, Dorinel Ticu. Decizia a fost luata deoarece medicul nu a depus la sediul institutiei in mai multe rinduri facturile si defasuratoarele lunare. Mihai Copaci spune ca astfei s-a reziliat de drept contractul. "Vom incerca sa aducem alt medic in urmatoarea perioada. Sint discutii cu trei medici care au terminat rezidentiatul in medicina de familie si doresc sa isi desfasoare activitatea in teritoriu", a declarat acesta. De precizat ca nu este pentru prima data cind medicul de la Chiojdeni are contractul reziliat, in ciuda problemelor socio-medicale din aceasta localitate montana. Pe lista neagra se afla si cite un medic din Focsani, Andreiasu si Valea Sarii, deoarece nu fac raportarile serviciilor medicale la timp. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.