Social

Internarile din Spitalul Judetean nu vor fi platite in totalitate

Liliana Nenciu
23 iun 2005 718 vizualizări
40 de cazuri nu vor fi decontate, din cauza greselilor de codificare. CAS spera ca acestea sa fie rezolvate, pina la finalizarea procedurii de evaluare.

La ultima evaluare din partea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Sanatate (INCDS), spitalului Focsani i-au fost invalidate aproape 40 de cazuri, raportate in luna martie 2005. Motivele invocate pentru nedecontarea acestor internari tin de greseli de codificare, dar si de durata de spitalizare, care a fost mai mica de 12 ore. Aceste situatii au fost acceptate de comisia de validare de la nivelul CAS Vrancea si se refera la transferuri intraspitalicesti, pacienti externati la cerere, fugiti din spital sau pacienti care au fost reinternati la mai putin de 48 de ore. O alta situatie este cea a pacientilor neasigurati care beneficiaza de asistenta medicala gratuita, in caz de urgenta medico-chirurgicala. "Initial au fost invalidate aproape 300 de cazuri, din care majoritatea aveau greseli de codificare. Pina se va finaliza procedura de evaluare, speram ca si aceste 40 de cazuri sa fie rezolvate", a declarat Daniela Stoica, director interimar al Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea.

Conform datelor furnizate de oficialii CAS Vrancea, Comisia de validare a cazurilor pe DRG (Diagnosis Related Groups), din care face parte si directorul interimar al CAS, medicul Daniela Stoica, urmeaza sa se intruneasca si la spitalul Adjud. In functie de numarul de cazuri, aceasta comisie analizeaza lunar sau trimestrial situatia raportata de fiecare unitate spitaliceasca din judet. Ca sistem de lucru, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Sanatate (INCDS) initiaza colectarea si calcularea costurilor efective, pe pacient. Astfel, spitalele implicate stiu exact cit le costa fiecare bolnav tratat si cit costa in medie fiecare tip de pacient (DRG). Informatiile de cost permit evaluarea eficientei spitalului pe sectii si tipuri de servicii. In acest an, finantarea bazata pe caz (DRG) a spitalelor s-a extins in aproape toate spitalele si sectiile de ingrijiri acute.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.