Social

Drogurile denatureaza fiinta umana

Daniel Garleanu
14 feb 2009 1160 vizualizări
Explorarea sufletului unui consumator de droguri este o adevarata aventura , spun specialistii In incercarea de a diminua numarul consumatorilor de droguri, Centrul International Anti-Drog si pentru Drepturile Omului (CIADO) impreuna cu Asociatia Nationala a Caselor de Cultura a Sindicatelor a sustinut joi, la Focsani, o conferinta cu titlul Drogul creaza violenta

Tinerii si propriile lor valori". Conferinta si-a propus constientizarea participantilor asupra riscurilor consumului de droguri. "Este un risc foarte mare pentru cei care se apuca de consumat droguri. Sint substante care provoaca dependenta inca de la primele utilizari, cum este heroina. Procesul de integrare sociala a consumatorilor este foarte greu si de lunga durata", sustine insp. pr. Razvan Gabriel Candrea, asistent social la Centrul Antidrog Focsani. "Explorarea sufletului unui consumator de droguri este o adevarata aventura cu mai multe necunoscute. Insasi derularea vietii fiecaruia dintre noi este imprevizibila, cu atit mai mult sufletul omului", arata specialistii. Drogul, denumit si moartea alba, este substanta al carui consum determina fenomene de dependenta si toleranta. Depresia, anxietatea, furia sau bolile mintal-neurologice, anturajul sau curiozitatea sint doar citeva motive din cauza carora tot mai multi tineri de azi recurg la consumul de droguri. Lupta anti-drog este dificila si necesita programe bine elaborate dar si pe termen lung. Medicii si psihologii, asistentii sociali, fundatiile de profil, duhovnicii sint doar citiva dintre cei care lupta impotriva consumului. De asemenea, parintii, elevii si studentii pot influenta fenomenul in mod pozitiv printr-o implicare mai consistenta. "Teribilismul, anturajul, caracterul virstei, curiozitatea sint doar citeva din motivele inceperii consumului", a mai precizat Gabriel Candea. Fie ca admitem sau nu, cu totii traim intr-o lume in care consumul de droguri este frecvent, iar daca fenomenul nu poate fi controlat, sintem datori sa luptam impotriva acestuia. Specialistii le transmit celor dependenti sa aiba curajul sa ceara ajutor specializat pentru a se vindeca. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.