Social

Salariile au inghitit bugetul Spitalului Panciu

Raluca Manolache
9 feb 2009 1134 vizualizări
Unitatea are datorii catre furnizori de 316.000 lei

Spitalul Panciu a reusit sa incheie cu bine si anul 2008 chiar daca a ramas fara medici, banii s-au dus mai mult pe plata cadrelor medicale, iar Primaria nu a acordat nici un sprijin financiar. Unitatea spitaliceasca a realizat in 2008 servicii medicale in valoare de 3,6 milioane de lei, in conditiile in care 3 milioane lei s-au indreptat pentru plata lefurilor. De asemenea din aceasta suma 81.000 lei au fost destinati pentru achizitionarea de medicamente, 31.000 lei au mers pentru cumpararea materialelor sanitare, iar alimentele au costat 66.000 lei. Oficialii spitalului spun ca s-a ajuns in aceasta situatie deoarece in cursul anului au fost acordate sporuri, dar nu la limita superioara, dar si primele de stabilitate. "Tot ce s-a realizat ca reparatii, achizitii si aprovizionare cu combustibil s-a efectuat numai din veniturile proprii ale spitalului, comunitatea locala, desi a fost solicitata, nu s-a implicat. Indicatorii nu au fost cei pe care ni i-am propus, motivat de faptul ca in cursul anului 2008 au plecat prin concurs doi medici specialisti, medicul chirurg si medicul geriatru. Totusi, marea majoritate a indicatorilor s-au imbunatatit comparativ cu 2007", mentioneaza conducerea unitatii. In aceste conditii, datoriile inregistrate pe sfirsit de an au fost de 316.000 lei. Pe parcursul anului trecut 3.394 de bolnavi au trecut pragul unitatii si au fost internati pentru ca starea lor de sanatate nu le-a permis sa se trateze acasa. La compartimentul de medicina interna au ajuns 865 cazuri, la pediatrie au ajuns 728 copii, la chirurgie generala au fost internate 557 persoane, 648 de femei au ajuns pe mina medicului ginecolog, iar 93 de gravide au fost internate la neonatologie. La compartimentul cronici au ajuns 461 bolnavi si la Terapie Intensiva au fost internati numai 42 de pacienti, restul fiind directionatI catre spitalul din Focsani. De altfel doar 26,54% din pacientii prezentati la camera de garda au fost internati in unitate. Restul fie au fost rezolvati in camera de garda, fie au fost trimisi la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani pentru ca starea lor de sanatate punea probleme. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.