Social

Vrincenii apeleaza tot mai des la consiliere

Doina Ganea
7 feb 2009 947 vizualizări
In decembrie 2008 si ianuarie 2009 aproape 300 de vrinceni au apelat la Biroul de Consiliere al Cetatenilor

Locuitorii din Focsani, Adjud, Odobesti si comunele limitrofe Jaristea, Virtescoiu si Brosteni pot beneficia de consiliere pentru orice fel de problema, fie legata de legislatie, sanatate, invatamint sau asistenta sociala. Asociatia pentru Parteneriat Comunitar Focsani, in parteneriat cu Primaria Odobesti, Adjud, Prefectura Vrancea, si in colaborare cu Primaria Focsani si Filiala de Cruce Rosie Vrancea, deruleaza in perioada 1 decembrie 2008 "" 30 septembrie 2009 proiectul " Biroul de Consiliere pentru Cetateni Focsani "" un serviciu de calitate pentru comunitate", finantat de Uniunea Europeana prin programul Phare 2006. In ultimele doua luni, Biroul de Consiliere pentru Cetateni Focsani a acordat informare si consiliere unui numar de 274 cetateni pe domenii de sanatate, asistenta sociala, asigurari sociale, relatii de munca, protectia consumatorului, drepturi si obligatii cetatenesti, regimul proprietatii, taxe, educatie, proceduri notariale, protectia copilului si servicii publice. în cadrul biroului, specialistii ofera sprijin in solutionarea problemelor cu care cetatenii se confrunta, utilizind o baza de date legislativa permanent actualizata. "Acesta isi propune sa devina un serviciu permanent pentru cetateni, societati comerciale, autoritati locale si unitati de invatamint din judetul Vrancea, ce ofera informare si consiliere specializata si diversificata conforme cu legislatia din Romania si UE, serviciu care acorda in mod gratuit informare si consiliere cetatenilor, facilitind astfel accesul acestora la informatia necesara rezolvarii problemelor cu care se confrunta", a precizat directorul executiv al Asociatiei pentu Parteneriat Comunitar, Daniel Postu. In domeniul sanatatii, de pilda, oamenii au vrut sa stie cum pot obtine o reteta compensata, daca isi pot schimba medicul de familie sau care sint drepturile pacientilor. Alte informatii au fost furnizate din domeniul asistentei sociale si s-au referit la obtinerea indemnizatiei de somaj, acordarea de credite din bugetul de somaj ori consultanta pentru inceperea unei activitati independente. Indemnizatia si concediul de maternitate, adoptia si incredintarea copilului dupa divort au reprezentat alte sfere de interes pentru cetateni. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.