Social

Salarii de supravietuire pentru 145 de focsaneni

Doina Ganea
2 feb 2009 1036 vizualizări
Peste 6.000 de focsaneni au mers anul trecut gratuit cu microbuzul

In 2008, peste 4.000 de pensionari au beneficiat lunar de gratuitate pe mijloacele de transport in comun. Potrivit unui raport intocmit de Serviciul Public Local de Asistenta Sociala Focsani pe anul trecut, 1.960 de persoane cu diferite grade de handicap au beneficiat de gratuitati pe transportul in comun, la fel si 56 de fosti detinuti politici, 49 de persecutati politc, 13 revolutionari si 64 de veterani de razboi. In privinta ajutoarelor de caldura, SPLAS precizeaza ca s-au inregistrat 1.225 de cereri, din care 1.221 au primit aprobare, iar alte 115 persoane au benficiat de ajutoarele pentru incalzirea locuintei cu lemne. Asistentii sociali au intocmit 176 de dosare noi pentru persoanele cu handicap, numarul total al insotitorilor persoanelor cu handicap fiind la finele anului trecut de 426 de persoane. Anchetele sociale pentru expertiza medicala s-au ridicat anul trecut la 2.873. Pe raza municipiului Focsani erau anul trecut 131 de familii monoparentale, iar in plata erau dosare pentru un numar de 78 de familii cu mai multi copii. Concomitent cu acestea au mai fost realizate 180 de anchete sociale pentru copii ai caror parinti s-au aflat in divort, 75 de curatele si 46 de anchete sociale pentru cazurile de delincventa juvenila. 176 de parinti au primit anul trecut contravaloarea trusoului pentru nou nascuti, in suma de 150 de lei, in timp ce 723 de mamici au primit "o.k."-ul la plata indemnizatiilor pentru a sta acasa cu bebelusii lor. Anul trecut au fost intocmite 819 dosare pentru copii nou-nascuti, iar 2.091 de mame au primit adeverinte pentru ca au nascut copii in maternitatea din Focsani. Cit priveste beneficiarii ajutoarelor pentru venitul minim garantat, numarul acestora era la finele anului trecut de 145, din care 31 de noi inscrisi pe parcursul intregului an. Tot in aceeasi perioada, pentru 74 de persoane au fost suspendate platile din diferite motive, iar pentru 21 de persoane au fost incetate definitiv aceste plati. Doar doua familii au beneficiat anul trecut de ajutoare de urgenta. "Compartimentul strategii, programe si proiecte a realizat actualizarea Planului strategic de Dezvoltare a serviciilor sociale furnizate de SPLAS pentru perioada 2007-2013. Tot anul trecut au fost pregatite si implemetate proiectele derulate de Primaria Focsani in parteneriat cu Crucea Rosie Vrancea privind Centrul de criza pentru persoane cu handicap si Adapostul de noapte "Sf. Nicolae cel Nou" din str. Albinei nr. 18, precum si elaborarea "Manualului Calitatii", serviciilor furnizate de SPLAS Focsani (ISO 9001:2001", precizaza Mihai Ioan Ciobotaru, directorul SPLAS in raportul sau de activitate. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.