Social

Programe de sanatate pentru rromii din Odobesti

Daniel Garleanu
31 ian 2009 1303 vizualizări
50.000 de euro vor fi folositi pentru un proiect social destinat rromilor

"Caravana Prosana" si-a inceput "calatoria" si la Odobesti, alaturindu-se in acest fel proiectului deja demarat in localitatile Suraia si Slobozia Bradului. Astfel, etnia rroma din Odobesti va beneficia la rindul ei de servicii medicale si de educatie gratie "Caravanei Prosana", parte integranta din Strategia Nationala pentru imbunatatirea situatiei Romilor. "Caravana Prosana" pentru rromii din Odobesti a fost lansata ieri la Crucea Rosie, in cadrul unei conferinte de presa la care au participat cei responsabili cu implementarea, respectiv Rodica Davidean, directorul filialei de Cruce Rosie, dr. Rodica Soana, vicepresedintele filialei, dr. Grigore Hanta, medic pediatru la Odobesti, Valentin Musca, reprezentant al Primariei Odobesti, si dr. Alin Lazea, consilier pe probleme de asistenta comunitara si infantila in cadrul Directiei de Sanatate Publica. Grupul tinta al programului este reprezentat de 200 de persoane de etnie rroma din Odobesti. "Proiectul care si-a propus imbunatatirea calitatii vietii persoanelor de etnie rroma este implementat de Consiliul Local Odobesti si are ca partener principal Crucea Rosie si un grup de initiativa rroma din Odobesti", a precizat directorul Rodica Davidean. Proiectul a inceput pe 15 ianuarie, va dura 11 luni si dispune de un buget de 49.180 de euro prin programul Phare si 4.900 de euro de la Consiliul Local. Dupa cum am aratat, filiala de Cruce Rosie are deja traditie in derularea proiectelor cu finantare europeana, astfel de programe fiind implementate in mai multe localitati vrincene vulnerabile din perspectiva comunitatii rrome. (Daniel GIRLEANU)



  • "Stropi de culoare" pentru batrini


  • Atelierul de creatie este coordonat de profesoara Veronica Groper


    De sustinerea Crucii Rosii beneficiaza si proiectul "Daruind culoare" care isi propune sa daruiasca 25 de desene realizate de copii batrinilor din camine. Astfel, centrele "Micul Rosmalen" si "Acasa" din Gugesti, "Casa Bavareza" din Virtescoiu, Centrul de criza "Sf. Nicolae" si Clubul Seniorilor din Focsani vor fi decorate cu tablourile realizate de zece copii focsaneni cu virste cuprinse intre 8 si 12 ani. Atelierul de creatie se numeste "Stropi de culoare" si este coordonat de profesorul voluntar Veronica-Maria Groper. "Va fi un schimb intre generatii cu efecte benefice si pentru copii, pentru educatia lor, dar si pentru virstnicii care locuiesc in aceste case de batrini", a declarat profesoara de arte plastice. Durata proiectului se intinde pe noua luni, iar costurile proiectului sint sustinute de firma Pandora Prod din Focsani. La incheierea proiectului va exista si un moment special pentru sarbatorirea reusitei si acordarea de diplome voluntarilor implicati in proiect. (D. G.)



    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 0

    Adaugă comentariu
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.