Social

Vrinceni cusuti cu ata chirurgicala suspecta

Raluca Manolache
29 ian 2009 1091 vizualizări
Catgutul nu avea stampila Comunitatii Europene

Mai multi bolnavi care au trecut pragul Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani si al Spitalului Militar Focsani au fost cusuti in timpul unor interventii medicale cu ata chirurgicala neavizata de Comunitatea Europeana (CE). Descoperirea a fost facuta de inspectorii sanitari care au primit o sesizare de la Ministerul Sanatatii Publice prin care au fost informati ca o firma din Romania a produs si distribuit in spitale ata chirurgicala care nu avea stanta CE privind standardul european de calitate. Si cele doua unitati spitalicesti din Focsani au cumparat ata din lotul respectiv in luna februarie anul trecut, aceasta fiind consumata deja. Cele doua spitale au cumparat cite 80 de bobine din produsul neavizat. "Ata a fost folosita, dar pina acum nu exista reclamatii sau sesizari din partea bolnavilor", ne-a declarat dr. Mircea Stoenoiu, seful Inspectiei Sanitare de Stat. De altfel reprezentantii Sanatatii le atrag atentia spitalelor ca, in momentul in care cumpara ata chirurgicala, trebuie sa aiba in vedere faptul ca aceasta trebuie sa aiba stampila CE, care sa-i ateste calitatea. In spitalele din Vrancea au fost de asemenea gasite anul trecut 44 de cutii cu catgut suspect, fabricat in China. Anul trecut trei spitale au fost nevoite sa retraga din uz mai multe cutii cu catgut care ar fi putut fi nesteril. Nici atunci nu au fost raportate cazuri de imbolnaviri care sa puna in pericol viata pacientilor. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 13 ore, 58 minute, 5 secunde
poi dc au luat spitalele ata chirurgicala made in china ...pt ca este mai eiftina si restu de bani ii baga la ei in buzunare.......hotiiiiiiii ....asta e romania o tara de kkt........... peste tot citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.