Social

Medicii chiulangii vor fi verificati prin sondaj

Raluca Manolache
28 ian 2009 1034 vizualizări
Autoritatile sanitare vor sa faca ordine la Unitatea de Primiri Urgente

Medicii de familie care chiulesc de la program sint luati in vizor de Casa de Asigurari de Sanatate (CAS). Va fi demarat in acest sens un control pentru a se verifica daca medicii respecta programul de lucru sau ii pun pe pacienti pe drumuri. Actiunea va fi demarata in aceste zile deoarece la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani ajung tot mai multi bolnavi care nu reprezinta urgente medicale, dar care sustin ca nu au gasit medicul de familie la cabinet. "Sint foarte multi pacienti care ajung la UPU si nu mai trec pe la medicul de familie. Am fost informati de acest lucru de Directia de Sanatate Publica si Spitalul Judetean pentru ca sintem singurii care putem lua masuri. Vom demara un control pentru a vedea daca medicii respecta programul de lucru", spune Mihai Copaci, seful bancii din sistemul sanitar. Medicii trebuie sa stea minim 5 ore pe zi la cabinetul medical si doua ore la domiciliul asiguratilor, conform graficului de vizite la domiciliu. în cabinetele medicale si/sau in localitatile unde isi desfasoara activitatea cel putin doi medici de familie, acordarea asistentei medicale se va asigura atit dimineata, cit si dupa-amiaza. De asemenea, medicul are obligatia sa afiseze la cabinet numarul de telefon la care poate fi apelata substatia serviciului judetean de ambulanta (112).


"Bulinute" colorate pe fisele pacientilor


Si Serviciul de Ambulanta vrea sa le dea o mina de ajutor medicilor de la Unitatea de Primiri Urgente in ceea ce priveste clasificarea bolnavilor. In acest sens, pe fisele bolnavilor transportati cu ambulanta medicii vor lipi de acum inainte cite o bulina colorata (rosie, galbena, verde, albastra sau alba), astfel incit medicii sa stie care sint cazurile urgente si ce bolnavi mai pot astepta. "Am facut comanda de buline autocolante pe care le vom lipi pe fisa de prezentare la UPU a pacientului. Acestea vor fi utilizate de medici, dar si de asistentii care merg la urgente majore", a declarat dr. Danut Ceamburu, managerul Ambulantei. De asemenea, asistentilor li s-a pus in vedere faptul ca trebuie sa fie mult mai atenti in momentul in care merg pe teren si sa ceara sfaturi de la superiori in caz de probleme dificile. In acest sens, asistentii vor participa la o serie de instruiri privind respectarea legislatiei si modului de lucru pentru evitarea situatiilor similare ce au avut loc la Spitalul din Slatina, unde un barbat a murit dupa ce a fost plimbat ore in sir intre spitale. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 7 ore, 31 minute, 38 secunde
domnilor sefi din din sanatate (vrinceana si nationala),stiti ce salarii au asistentii de la medicii de familie sicit primiti dumneavoastra si medicii de familie si cit va baga in traista amaritii de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.