Social

S-a stabilit: pensionarii focsaneni merg iar gratis cu autobuzul

Ciprian Fânaru
28 ian 2009 931 vizualizări
De hotarire beneficiaza cei cu pensii sub 600 de lei, care vor calatori lunar fara bani doar de 20 de ori Proiectul privind acordarea de gratuitati pe transportul public focsanean pentru pensionari a fost ieri adoptat de consilierii municipali, in sedinta ordinara.

Proiectul n-a fost insa aprobat in forma sa initiala, mai multi consilieri aducind citeva amendamente care sa lamureasca situatia, in contextul crizei financiare. Liberalul Romeo Paul Postelnicu a propus eliminarea anului "2009" din titlu si din articolul 1, pentru ca hotarirea Consiliului Local sa fie valabila mai mult de un an. La propunerea colegului sau din PD-L, Danut Popoiu, numarul calatoriilor lunare de care poate beneficia un pensionar s-a redus la de la 30 la 20. Si cel mai important, alesii locali au fost receptivi la specificarea consilierului liberal Doina Fodoreanu, conform careia de gratuitati se pot folosi virstnicii cu pensii sub 600 de lei, plafon egal cu venitul minim lunar in Romania. In concluzie, pensionarii focsaneni pot din nou sa se deplaseze gratis cu mijloacele de transport in comun, dar au dreptul la doar 20 de calatorii pe luna doar daca veniturile lor nu depasesc 600 de lei lunar. Proiectul fusese retras la finele anului trecut de pe ordinea de zi de catre primarul Decebal Bacinschi cu motivatia ca nu fusese aprobat bugetul local si ca se anunta recesiune economica. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.