Social

Rromii din Slobozia Bradului, incolonati la programe medicale

Daniel Garleanu
28 ian 2009 1142 vizualizări
Caravana Promedica isi propune sa imbunatatesca situatia rromilor din comuna Slobozia Bradului prin facilitarea accesului la servicii medicale, educatie si asistenta sociala

Proiectul face parte din Strategia Nationala pentru imbunatatirea situatiei Romilor care se desfasoara concomitent in localitatile vrincene Suraia si Odobesti. "Caravana Promedica" a fost lansata ieri la Crucea Rosie, in cadrul unei conferinte de presa la care au participat cei responsabili cu implementarea, respectiv Rodica Davidean, directorul filialei de Cruce Rosie, dr. Rodica Soana, vicepresedintele filialei, prof. Lidia Boc, formator educatie si sanatate, ing. Tudorel Visan, administrator public la Primaria Slobozia Bradului si dr. Alin Lazea, consilier pe probleme de asistenta comunitara si infantila in cadrul Directiei de Sanatate Publica. Grupul tinta al programului este reprezentat de 5.000 de persoane de etnie rroma din Slobozia Bradului. In localitate traieste cea mai numeroasa comunitate de rromi din judet. "Proiectul priveste imbunatatirea vietii persoanelor de etnie roma si este derulat de Consiliul Local Slobozia Bradului in parteneriat cu filiala de Cruce Rosie si Asociatia de Etnie Roma Cornetu", a precizat directorul Rodica Davidean. Proiectul a inceput pe 15 ianuarie, va dura 11 luni si dispune de un buget de 48.600 de euro prin programul Phare si 5.000 de euro de la Consiliul Local. In Slobozia Bradului activeaza un singur medic de familie, dr. Maria Parvana, care se intelege bine cu romii dar nu le face fata tuturor. "Doctorita are inscrisi peste 3.500 de pacienti si da asistenta medicala la toata populatia din comuna, nu numai la cei inscrisi", a spus dr. Rodica Soana. Filiala de Cruce Rosie are deja traditie in derularea proiectelor cu finantare europeana, astfel de programe fiind implementate in mai multe localitati. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 10 ore, 46 minute, 25 secunde
excelent.roomi grasi,puturosi si hoti de nu-i intrece nimeni.daca le dati piine datile-o feliata caci altfel nu o maninca.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.