Social

Petrica Nitu vrea atributiile ITRSV-ului

Iulia Nicolaie
20 ian 2009 1392 vizualizări
Cel mai mare necaz al Vrancei este taierea necontrolata a padurilor, iar acest fenomen poate fi evitat doar prin controale riguroase, efectuate de inspectorii de mediu si nu de cei ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vinatoare (ITRSV), dupa cum spune Petrica Nitu, comisarul-sef al Garzii de Mediu Vrancea.

Acesta spune ca pentru diminuarea taierilor necontrolate de arbori este nevoie ca unele controale ale ITRSV-ului sa fie intocmite de comisarii Garzii de Mediu. Momentan, comisarii nu pot verifica decit gestiunea deseurilor, consultind doar documentele de gestiune, dar nu si materialul in sine sau actele de provenienta ale meterialului forestier. "Problema cea mai mare pentru mediu este disparitia padurilor, care antreneaza un intreg lant de alte probleme precum reducerea considerabila a cantitatii de oxigen, eroziune, inundatii sau alunecari de teren. Noi nu avem atributii de control al taierilor, acestea fiind ale ITRSV-ului, ceea ce nu mi se pare corect, deoarece aceste controale ar trebui sa fie facute de Garda de Mediu", ne-a declarat comisarul sef Petrica Nitu, adaugind ca de multe ori cind merg in control la gateristi, acestia afla din timp si dispar instantaneu. Nitu a mai adaugat ca o alta problema de mediu este reprezentata de trecerea padurii in mediul privat, astfel ca defrisarile nu pot fi la fel de bine controlate. Chiar daca legislatia de protectie a padurilor si a ariilor naturale protejate exista, aceasta nu este foarte clara, astfel incit sanctiunile pot fi ocolite cu putina pricepere legislativa. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 15 ore, 35 minute, 39 secunde
Bivolul asta imputit, care de atitea griji uita sa se mai spele,n-o sa mai fie multumit cu evidenta tampoanelor,o sa vrea sa controleze si "sursele"!
, acum 739396 zile, 15 ore, 35 minute, 39 secunde
Nu te inteleg Angela.De ce esti asa suparata?Poate are dreptate.Este bine ca cei care sunt pe final de mandat sa fie ascultati.Sunt sinceri.Nu vedem cu totii ca dispar padurile?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.