Social

Gata cu analizele gratuite

Raluca Manolache
20 ian 2009 1509 vizualizări
Intirziatii mai au timp doar pina la sfirsitul lunii

Peste 20.000 de vrinceni au ratat posibilitatea de a-si efectua analizele in mod gratuit in cadrul Programului National de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei. Este vorba de persoanele care din diverse motive nu au reusit sa intre in posesia taloanelor gratuite, care au fost returnate de Posta Romana la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS). Mihai Copaci, presedintele director general al CAS, spune ca aceste taloane vor fi arhivate in urmatoarea perioada. Situatiile unitatii arata ca in cadrul acestui program au fost returnate in total 44.259 de taloane, peste 24.000 dintre acestea fiind ridicate de la sediul bancii din sistemul sanitar si distribuite in teritoriu de primarii, medicii de familie si chiar preoti. Cei care nu au mers pina acum sa-si faca analizele mai au timp pina la sfirsitul lunii. Astfel, taloanele pentru analizele gratuite puteau fi utilizate la medicul de familie pina in 31 decembrie 2008, iar taloanele necesare pentru prezentarea la furnizorul de servicii medicale paraclinice (laborator) pot fi utilizate pina la data de 31.01. 2009. Pina in prezent de acest program au beneficiat 150.295 vrinceni care contribuie luna de luna la Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate si 31.941 de persoane neasigurate. In urma analizelor, peste 57.000 de persoane au aflat ca risca sa faca diabet, 13.607 persoane au aflat ca pot fi diagnosticate cu afectiuni cardiovasculare si 2.208 femei risca o imbolnavire de cancer uterin. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.