Social

Orfani problema la Marasesti

Raluca Manolache
19 ian 2009 1055 vizualizări
Au mai fost raportate incidente cu vecinii, dar acestea fac parte din convietuirea in comun , spune Luminita Liciu, directorul adjunct al DGASPC, raspunzind astfel celor sesizate de politisti

Tinerii orfani sau abandonati care locuiesc in cele sase module de tip familial din Marasesti nu se prea impaca cu vecinii, dar nici cu legea. Chiar daca oamenii legii incearca sa ii tina sub supraveghere acestia reusesc sa creeze probleme in oras. Asa se explica si reclamatiile cetatenilor inregistrate la Politie, dar si numarul de dosare in care unii dintre acesti tineri au fost cercetati. Pina acum, sase copii institutionalizati au reusit sa intre in evidentele oamenilor legii dupa ce au fost cercetati pentru furt sau distrugere. Unul dintre acestia chiar a fost trimis in judecata pentru distrugere, dupa ce a taiat rotile unei masini. Pentru ca tot mai multi vecini se pling de comportamentul lor, oamenii legii au incercat sa se intilneasca cu reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, dar nu au avut nici o sansa pina acum. Chiar daca au trimis o adresa in acest sens, politistii din Marasesti nu au primit nici un raspuns. "Avind in vedere faptul ca la sediul Politiei au fost inregistrate mai multe sesizari ale cetatenilor cu privire la comportamentul copiilor din aceste module, le-am propus celor de la DGASPC organizarea unei intilniri cu scopul de a stabili masuri comune pentru prevenirea faptelor antisociale in rindul ocupantilor acestor module", ne-a spus comisarul Petre Duna, seful Politiei Marasesti. Apartamentele sint date in folosinta din anul 2001 si sint ocupate in prezent de aproximativ 30 de copii aflati in grija statului, cu scopul de a fi integrati in societate. "Acestia sint copii separati de familie, pentru care instanta de judecata a stabilit plasamanetul in unitati de protectie sociala, de tip rezidential. Au mai fost raportate incidente cu vecinii, dar acestea fac parte din convietuirea in comun, cu totii mai avem probleme cu vecinii din cind in cind. Exista un sef de birou la aceste module, care are responsabilitatea sa comunice cu autoritatile, cu ceilalti locatari si sa aplaneze eventualele conflicte", a raspuns Luminita Liciu, directorul adjunct al DGASPC. Astfel, pina cind oamenii legii se vor intilni cu reprezentantii DGASPC nu le ramine altceva decit sa ii tina sub supraveghere pe acesti tineri. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.