Social

Spitalele vor primi banii mai la vara

Raluca Manolache
14 ian 2009 989 vizualizări
Situatia datoriilor acumulate in anii 2005 si 2006 de Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Pantelimon Focsani si Spitalul Municipal Adjud se va rezolva cel mai probabil in vara.

Acest lucru se va intimpla daca sumele ce ar trebui sa ajunga la spitale nu vor fi incluse in proiectul de buget pentru 2009 de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Mihai Copaci, seful bancii sanitare, spune ca a facut demersuri pe linga CNAS si la sfirsitul anului 2008, dar fara succes. "Am pierdut posibilitatea de a sprijini Spitalul Judetean de Urgenta pe finalul anului. Asteptam sa vedem daca sumele vor fi incluse in proiectul de buget. Daca nu, vom vedea la prima rectificare din vara daca spitalele vor primi arieratele", spune Mihai Copaci. Este vorba de aproximativ 2 milioane de lei pe care cele doua unitati trebuie sa le primeasca in contul cheltuielilor facute in avans. De asemenea, Copaci spera ca CNAS sa aprobe solicitarea Spitalului Judetean privind cresterea tarifelor percepute pentru serviciile medicale. Seful CAS spune ca, daca situatia nu se va solutiona, spitalul ar putea avea probleme de finantare in acest an. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.