Social

Si debransat si cu banii luati

Doina Ganea
13 ian 2009 1093 vizualizări
Desi s-a debrasat de la sistemul centralizat de jumatate de an, un pensionar primeste in continuare, lunar, facturi de sute de lei

Ion Juravle, un pensionar din Focsani, s-a suparat foc pe conducerea ENET SA pentru ca, desi are centrala proprie, inca mai primeste facturi de la societatea de termoficare. "Ca sa nu mai am probleme cu cei de la ENET, mi-am montat centrala termica de apartament, in luna august 2008. De fapt, eu nu am avut bani ci un nepot de-al meu, caruia i-am facut acte pe garsoniera. Atunci am facut si cererea de debransare, mi-au dat numar de inregistrare dar tot au continuat sa-mi trimita facturi", a spus pensionarul Ion Juravle. Acesta a adaugat ca are proces verbal de montare a centralei de la Distrigaz si ca totul ar fi in regula. Pensionarul are totusi un proces verbal incheiat cu un reprezentant al ENET, Vasile Diaconu, prin care se recunoaste debransarea garsonierei sale de la apa calda menjera. "Totul este in regula si cu cei de la Distrigaz. Dupa ce am facut cererea, insa nimeni de la ENET nu a venit sa vada daca am centrala sau nu. Ei zic ca nu am dosar complet, dar ce dosar sa mai fac daca i-am anuntat. A venit cineva si m-a debransat de la apa calda. Ei nu comunica intre ei? Apa calda este la un ENET si caldura la altul", a continuat pensionatul. Directorul ENET, Valter Popescu, a spus insa ca vina este a focsaneanului pentru ca acesta si-a montat clandestin centrala termica de apartament, avind doar avizul Distrigaz. "Firmele care monteaza centrale le zic oamenilor ca e suficient procesul verbal de la Distrigaz. Dl Juravle trebuia sa vina la noi si sa ia echipa de constatare a debransarii, care trebuie sa incheie un proces verbal in acest sens. Doar asa poate fi scos din baza noastra de date si nu i se mai trimit facturi. Este o scapare a legii pentru ca nu conditioneaza avizul de la Distrigaz de cel de la ENET", ne-a declarat Valter Popescu. Directorul adauga ca pentru remedierea situatiei si stergerea datoriilor Ion Juravle trebuie sa adreseze o cerere catre Consiliul de Administratie si Adunarea Generala a Actionarilor societatii ENET. "Trebuie sa precizeze ca s-a debransat si ca solicita stornarea facturilor trimise de ENET, incepind cu data montarii centralei. Abia atunci noi il vom scoate din baza de date. Nu va plati nimic pentru ca nu este moral sa-i luam omului banii, nefiind clientul nostru", a mai spus Valter Popescu. Pe de alta parte, exista posibilitatea ca pensionarul sa fie si amendat de inspectorii primariei deoarece s-a debransat clandestin de la sistemul centralizat de termoficare, putind fi sanctionat cu 1.000 de lei, conform Legii 325/2006, privind serviciile de utilitate publica. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.