Social

Despre caldura din calorifere, ninsori si boschetari, la Prefectura

Mihaela Beșleagă
12 ian 2009 1836 vizualizări
Autoritatile au gasit 57 de oameni care si-au facut culcus pe strada, in ger

Starea de functionare a centralelor care furnizeaza energie electrica, inzapezirea drumurilor publice si identificarea oamenilor strazii care pot suferi din cauza gerului au fost principalele trei subiecte abordate simbata, in cadrul videoconferintei care a avut loc si la Prefectura Vrancea, cu ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Oprea. Acesta a cerut prefectilor sa supravegheze permanent starea de functionare a centralelor care produc si furnizeaza energia termica in sistem centralizat. "în judetul Vrancea nu sint probleme in ceea ce priveste incalzirea in sistem centralizat", mentioneaza Cerasela Apostu, purtatorul de cuvint al Prefecturii. De asemenea, ministrul Gabriel Oprea a cerut prefectilor sa monitorizeze situatia meteorologica, iar in cazul ninsorilor sa se intervina imediat pe drumurile publice cu utilaje de deszapezire. Reprezentantii Prefecturii asigura ca la acest moment, in judet nu sint probleme in acest sens, pe toate drumurile publice circulindu-se normal. Cit priveste identificarea persoanelor fara adapost care pot suferi din cauza frigului, autoritatile locale au gasit deja 57 de oameni care si-au facut culcus pe strada. Primariile au identificat si locatii in care sa fie adapostite aceste persoane pe timpul iernii. O situatie mai deosebita a fost intilnita vineri in orasul Panciu, unde a fost gasita o persoana fara adapost, dar pentru care nu a fost identificata nici o locatie unde sa fie gazduita temporar. "Institutia Prefectului a informat deja despre acest caz Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Pina in acest moment in judetul Vrancea nu s-a inregistrat nici un deces din cauza hipotermiei", se mai arata in comunicatul remis de Institutia Prefectului. La videoconferinta de simbata au participat prefectul si subprefectii judetului, comandantii Inspectoratului de Politie Judetean, Inspectoratului de Jandarmi Judetean, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si directorii serviciilor publice descentralizate. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.