Social

Vrinceni, dormiti linistiti, nu se opreste gazul!

Mihaela Beșleagă
10 ian 2009 1045 vizualizări
Pina pe data de 20 ianuarie se va plati subventia pentru incalzire

Vrincenii pot sta deocamdata linistiti in case, la caldura, intrucit autoritatile anunta ca nu sint probleme in ceea ce priveste alimentarea cu energie termica, intrucit gazul este furnizat in parametri normali, cel putin deocamdata. Ieri, in cadrul sedintei Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, care a avut loc la Prefectura, s-au analizat masurile pentru diminuarea efectelor produse ca urmare a crizei energetice actuale la nivelul judetului. La sedinta a fost invitat si primarul municipiului Focsani, Decebal Bacinschi. "Reprezentantii Distrigaz Sud SA "" Sucursala Focsani si ENET SA, dar si primarul municipiului Focsani au afirmat ca deocamdata nu sint probleme la alimentarea cu energie termica prin sistemul centralizat deoarece gazul este furnizat la parametri normali", declara Cerasela Apostu, purtatorul de cuvint al Institutiei Prefectului. De asemenea, reprezentantii Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale au dat asigurari ca pina pe data de 20 ianuarie vor plati subventiile pentru incalzirea locuintelor, in valoare de 436.567 RON, subventii aferente lunii decembrie. Membrii Comitetului au stabilit si un plan de masuri in cazul in care presiunea gazelor va scadea. Astfel, se vor face demersuri la Guvern in vederea suplimentarii fondurilor pentru achizitionarea de combustibil alternativ si pentru urgentarea formalitatilor de scutire de la accizare a unei cantitati de 500 tone pacura. In prezent ENET SA Focsani are un stoc de 1.000 tone combustibil alternativ. "Deocamdata nu am achizitionat o noua cantitate de pacura pentru ca avem stocul de 1000 de tone, dar intentionam sa mai aducem in stoc inca 500 de tone. Poate ca am cumpara mai mult dar deocamdata nu sint bani", ne-a precizat directorul ENET Valter Popescu, care a dezmintit informatia aparuta pe un post de televiziune si potrivit careia ENET a achizitionat 1000 de tone de pacura de la Rompetrol Rafinare. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.