Social

Boschetarii, luati sub aripa autoritatilor pe vreme de ger

Mihaela Beșleagă
10 ian 2009 1044 vizualizări
In sezonul de iarna, cei mai expusi temperaturilor sub 0 grade Celsius sint oamenii strazii. Pentru a reduce riscul aparitiei de decese cauzate de hipotermie în rindul persoanelor fara adapost, Prefectura a informat primariile din judet si le-a cerut totodata sa gaseasca solutii.

"în urma circularei transmise de Institutia Prefectului, primariilor li s-a explicat riscul la care sint supuse persoanele fara adapost si li s-a cerut sa identifice aceste persoane, dar si sa fie identificate locatii pentru cazarea acestora. Pina in acest moment in Vrancea nu au fost inregistrate cazuri de decese cauzate de hipotermie", specifica purtatorul de cuvint al Prefecturii, Cerasela Apostu. In acest context, ieri a fost semnat un Protocol de colaborare intre Autoritatea de Sanatate Publica, Inspectoratul de Politie Judetean si Inspectoratul de Jandarmi, in vederea interventiei de urgenta daca se identifica persoane fara adapost expuse inghetului. Astfel, politistii si jandarmii urmeaza sa identifice persoanele vulnerabile, iar in cazul in care se constata ca acestea au probleme de sanatate vor fi transportate la cel mai apropiat spital. Autoritatile sanitare vor informa primariile despre fiecare caz in parte si vor dirija aceste persoane catre adaposturi. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.