Social

Greva mocneste in spitale

Raluca Manolache
10 ian 2009 1213 vizualizări
Daca majorarile salariale sint sub semnul intrebarii, tichetele de masa vor fi primite si in acest an

Cadrele medicale asteapta in aceasta luna emiterea unei ordonante privind cresterea salariilor de baza a angajatilor din unitatile sanitare publice. Chiar daca au primit asigurari din partea ministrului Sanatatii, Ion Bazac, cu privire la respectarea acordului pe care Sanitas l-a incheiat cu Ministerul Sanatatii, cadrele medicale asteapta sa vada ce se va intimpla cu lefurile in acest an. Liderul Sanitas Vrancea, Claudiu Grosu, spune ca s-au primit promisiuni insa lucrurile pot fi modificate, motiv pentru care conflictul de munca va fi aminat, dar nu inchis. "Chiar daca au existat discutii pozitive, daca nu se va respecta proiectul privind cresterile salariale vom redeschide conflictul de munca. Pina la sfirsitul lunii ianuarie exista posibilitatea sa fie aprobata o ordonanta de urgenta pentru ca acum se stabileste si bugetul. Pina nu avem in mina Monitorul Oficial nu avem nici o certitudine ca lucrurile vor sta asa cum am discutat", spune liderul Sanitas Vrancea. Conform proiectului emis anul trecut, salariile ar trebui sa se majoreze cu cel putin 10%, in doua etape, diferentiat, in functie de salariile de baza. Daca majorarile salariale sint sub semnul intrebarii, tichetele de masa vor fi primite si in acest an, dupa cum a anuntat ministrul Sanatatii, in urma intilnirii cu reprezentantii Federatiei Sanitas. Liderul Sanitas Vrancea, Claudiu Grosu spune ca in cadrul sedintei in care s-a discutat situatia actuala din sistem au fost informati si despre faptul ca nu se va sista distribuirea tichetelor de masa in 2009. "S-a stabilit ca la nivelul judetelor sa fie trimise adrese prin care sa se aduca la cunostinta autoritatilor ca se dau tichete", a declarat Claudiu Grosu. Problema tichetelor a fost adusa in discutie deoarece Guvernul a publicat o ordonanta care prevede ca institutiile publice, cu exceptia celor finantate integral din surse proprii, nu vor acorda tichete de masa in 2009. Sursele de finantare ale spitalelor provin din fonduri de la bugetul de stat si local, dar in mare parte din contractele incheiate cu casele de asigurari de sanatate. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.