Social

Medicii militari pusi sa aleaga intre leafa si pensie

Raluca Manolache
9 ian 2009 1313 vizualizări
Spitalul Militar Focsani risca sa ramina fara personal de specialitate in conditiile in care aici isi desfasoara activitatea mai multe cadre militare care au iesit la pensie, in urma unor restructurari facute in sistem.

Este vorba de 17 angajati, inclusiv cu cei de la Centrul Militar de Sanatate Buzau, care trebuie sa aleaga intre leafa si pensie. Este vorba despre opt medici militari, sase de la Focsani si doi de la Buzau, un farmacist, doi asistenti medicali si sase persoane care fac parte din categoria personalului tehnic, economic si administrativ. "S-a discutat cu medicii. Sint cunoscute efectele negative ale unei astfel de masuri la nivelul unitatii, motiv pentru care acestea vor fi comunicate esalonului superior. Asteptam dispozitii de aplicare a ordonantei. Pina acum nu sint insa probleme pentru ca nu s-a depasit termenul de 15 zile in care medicii trebuie sa aleaga ", spune mr. Sorin Ivan, ofiterul de presa de la Spitalul Militar. Cadrele de aici sint puse intr-o situatie delicata deoarece in momentul pensionarii, potrivit legilor, fiecare a primit un numar de solde compensatorii, in functie de anii ramasi pina la indeplinirea virstei de pensionare. Situatia este si mai incerta pentru medicii militari deoarece nu se stie daca vor putea cumula pensia cu alte venituri pe baza unei conventii civile, prin care sa fie platiti punctual pentru serviciile prestate, asa cum a anuntat premierul Emil Boc. Reprezentantii spitalului spun ca deja exista un deficit de personal in conditiile in care posturile scoase la concurs nu au atras candidati. In prezent sint posturi vacante la neurologie, psihiatrie, urologie, medicina muncii, cardiologie, etc. "Dupa ce ne chinuim luni intregi ca sa aducem un medic, acum cu usurinta pot fi scosi din sistem", a concluzionat Sorin Ivan. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.