Social

Militarii vrinceni din Irak au facut Revelionul de doua ori

Dan Chiriac
5 ian 2009 1183 vizualizări
Aflati in misiune in Irak, militarii vrinceni au serbat trecerea dintre ani de doua ori, tinind cont de faptul ca ora Irakului difera de cea a Romaniei. Datorita diferentei de fus orar, pentru militarii romăni Anul nou a venit cu o ora mai devreme.

"L-am intimpinat alaturi si de colegi nostri din Coalitie, cu care am participat la o ceremonie ce s-a desfasurat la Memorial Hall. Am avut posibilitatea de a spune de doua ori «La Multi Ani Romania, oriunde te ai afla»", ne-a transmis din Irak maiorul Toni Ene, senior relatii publice al contingentului aflat in aceasta tara. Inainte de ora 12.00, militarii au luat parte la un spectacol. "Urmind datinile stramosesti de sfirsit de an, pe platoul de adunare in fata colegilor lor, si-au facut aparitia grupuri de militari mascati si echipati intr-o recuzita specifica acestui moment. «Aho, Aho, soldati si frati», s-a facut auzit in vazduhul irakian insotit de pocnete de bice, de mugetul de buga si sustinut cu discretie de clinchetul clopoteilor, ca apoi sa urmeze un adevarat dans al caprei. Prin costumatia, acompaniamentul muzical si textul specific, s-a creat o stare generala de amuzament, asistenta ovationind minute in sir", a mai adaugat Toni Ene. Seara activitatile au continuat prin organizarea unei revelion ostasesc, unde a fost pregatita o masa festiva la care s-au servit bucate romanesti, dar si irakiene oferite de catre liderii locali din zona unde actioneaza militarii romani. Nu au lipsit legumele, orezul, carne de oaie si pestele, toate pregatite dupa retete traditionale. înainte de trecerea in noul an, la Capela Militara romaneasca s-a oficiat, de catre preotul militar al batalionului, un Te-Deum, la care au participat zeci de militari. La ora actuala, in baza Talil din Irak se afla 15 militari vrinceni. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 4 ore, 33 minute, 21 secunde
Salut flacau Faci bine si professional ce faci... Ai grija de tine vino sanatos si termina ce ai inceput in visurile tale HAI LIBERARE THE FORMER YOU KNOW ME
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.