Social

Atentie la case si la hoti!

Dan Chiriac
31 dec 2008 907 vizualizări
Politistii spun ca hotii nu-si iau liber de sarbatori

Sarbatorile de iarna ii determina pe politisti sa le atraga atentia oamenilor sa aiba grija cind pleaca de acasa pentru a nu pica in plasa hotilor. Petrecerea revelionului departe de casa ar putea fi umbrita astfel de incidente nedorite. Pentru a reduce riscul de a fi furati, cetatenii trebuie sa-si ia o serie de masuri de precautie. In primul rind, sa nu dea informatii la vecini, prieteni, cunostinte, rude sau colegi despre programul pe care il vor avea in aceasta perioada. Fiecare ar trebui sa-si monteze incuietori rezistente, care au sistemul de prindere in interior, la ferestre, guri de aerisire, la usile de la intrare sau la balcoane. De asemenea, se recomanda sa nu pastreze sume mari de bani sau bijuterii in casa, in locuri neasigurate. Cei care dispun de sume mari de bani ar fi bine sa contacteze firme specializate in comercializarea si montarea sistemelor de alarmare performante care isi vor dovedi eficacitatea in protectia bunurilor. Casetele de valori de la banci sint o alta optiune in acest sens. La plecarea de la domiciliu, cetatenii trebuie sa inchida toate caile de acces, iar cheile sa nu fie lasate sub covorul de la intrare, asa cum inca mai fac unele persoane. Politistii va mai recomanda ca, atunci cind sinteti plecati de acasa pentru o perioada mai lunga de timp, sa rugati un vecin sa va goleasca cutia postala, sa interpeleze persoanele necunoscute care va suna la usa si sa mai "arunce un ochi" pe linga locuinta. Politistii va mai recomanda si ca, "daca plecati de acasa la un vecin sau lipsiti foarte putin nu lasati usa neincuiata, ingrijiti-va ca usa principala de acces in bloc sa fie incuiata peste noapte, fiti atenti ca in orice imprejurare sa nu vi se fure sau sa pierdeti cheile. Daca totusi vi s-a intimplat, schimbati imediat sistemul de siguranta al usii, educati copiii sa reactioneze prompt in situatia cind cineva necunoscut incearca sa-i convinga despre faptul ca sint prieteni sau colegi de serviciu cu dumneavoastra si au venit dupa cheile locuintei sau bunuri din casa". In cazul in care ati fost "calcat" de hoti, politistii vrinceni va sfatuiesc sa sunati cit mai repede la numarul unic 112 si sa nu distrugeti urmele musafirilor nepoftiti. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 13 ore, 21 minute, 53 secunde
Mai desteptilor,voi din redactia ziarului chiar trebuia sa aveti asa articol in zair despre CEAUSESCU? De ce nu-l lasati sa se odihneasca in pace si va bateti joc,oare a facut numai lucruri rele cit a citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.