Social

Politistii au pornit la vinatoare de petarde

Raluca Manolache
31 dec 2008 1277 vizualizări
Oamenii legii au pus mina pe 44.275 artificii si pocnitori

Un tinar de 24 ani din orasul Odobesti a ramas luni fara artificiile pe care dorea sa le vinda in Piata Moldovei din Focsani dupa ce a fost zarit de politisti. Pentru ca nu avea autorizatie pentru comercializarea obiectelor artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice lucratorii Biroului Arme, Explozivi, Substante Toxice au confiscat toata marfa. Dupa ce i-au verificat masina, oamenii legii au pus mina pe 10.426 artificii si pocnitori din clasele I si II, in valoare de 2.800 lei. în cauza a fost intocmit dosar penal si se efectueaza cercetari sub aspectul savirsirii infractiunii de comercializare fara drept de obiecte artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice. Pina in prezent, in cadrul actiunii "Foc de artificii 2008", politistii vrinceni au constatat 32 infractiuni si au indisponibilizat in vederea confiscarii peste 45.000 obiecte artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice, mai precis 44.275 artificii si pocnitori din clasa I si 761 artificii si pocnitori din clasa II. Controalele vor continua pina pe 15 ianuarie 2009. De asemenea, pina in prezent pompierii au primit o singura informare cu privire la organizarea unor focuri de artificii. Este vorba de Consiliul Local Focsani, care i-a instiintat pe acestia, conform legislatiei in vigoare, ca vor folosi artificii in noaptea de Revelion. Nu a fost insa nevoie de acordul pompierilor deoarece sint folosite obiecte pirotehnice din categoriile I si II, dupa cum ne-a declarat sublocotenentul Cristina Duta, purtatorul de cuvint al Pompierilor. Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive prevede ca focurile de artificii pot fi organizate doar intre orele 6.00-24.00, dupa aceasta ora fac exceptie evenimentele de interes local in baza aprobarii autoritatilor locale, iar locurile in care se organizeaza acestea trebuie sa fie amplasate la o distanta de peste 50 m de blocurile de locuinte cu 4 etaje si la peste 100 m fata de cele cu peste 4 etaje etc. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.