Social

Goana dupa cumparaturi umple supermarketurile

Daniel Garleanu
24 dec 2008 1017 vizualizări
Produsele de baza sint la mare cautare in magazine u comerciantii au luat masuri speciale pentru a vinde mult si bine

Chiar daca analistii vorbesc de criza economica, vrincenii se pregatesc ca in fiecare an de sarbatori cu carne de porc, cadouri si bucate alese. Cozile de la casele de marcat din supermarketuri ne spun despre buzunarele focsanenilor. "E mai aglomerat ca de obicei. E important pentru noi ca de sarbatori am reusit sa evitam aglomeratia din zona caselor. Promotiile de la noi se regasesc direct in pretul de vinzare al produsului, iar vinzarile au crescut cu aproximativ 40% in perioada sarbatorilor", a declarat directorul supermarketului Zanfir, Traian Vladimirescu. Nici celelalte centre comerciale nu se pling de clienti. "Vinzarile au crescut clar peste medie. Cu siguranta au fost mai multi clienti decit atunci cind am deschis, s-a vazut clar o crestere in aceasta perioada. Se vind foarte bine produsele care sint in catalog in special. Nu exista reduceri in functie de cantitatea cumparata, dar acum desfasuram campania "rambursarea cosului tau de cumparaturi" din ora in ora", sustine Corina Ionascu, responsabil marketing magazin Carrefour. Clientii, impinsi de nevoia unei mese cit mai bogate de sarbatori, nu se sperie de aglomeratie si declara ca sint rabdatori si inteleg eventualele aglomerari, chiar daca magazinele au luat masuri ca angajatii sa se miste rapid. "De sarbatori e un pic mai aglomerat, se sta putin mai mult la coada, dar mi se pare ceva normal, toata lumea are mai mult timp liber, face cumparaturi de sarbatori. Preturile de sarbatori s-ar putea sa fie putin crescute, dar n-as putea sa bag mina in foc", a declarat Ovidiu Sena, un profesor iesit la tirguieli. "Ca intotdeauna, fiecare doreste sa se aprovizioneze pentru o masa imbelsugata si sa faca pe placul tuturor membrilor familiei sau a musafirilor. Mi se pare ca supermarketurile au facut toate eforturile necesare sa fie in asentimentul cumparatorilor", spune Carmencita Culita, profesoara, asteptind la casa de marcat. Centrele comerciale prospera in ciuda crizei, clientii gurmanzi au ce pune pe masa, astfel ca toata lumea e multumita. (D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.