Social

Concedii de boala si in spitale

Raluca Manolache
22 dec 2008 687 vizualizări
La spitalele Odobesti si Marasesti angajatii au fost sanatosi tun u angajatii din Agricultura au fost printre cei mai bolnavi functionari

Chiar daca se ocupa de sanatatea vrincenilor si cadrele medicale se mai imbolnavesc. Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) a decontat in acest an 799 certificate de concedii medicale prescrise pentru asistentii si medicii care lucreaza in unitatile spitalicesti vrincene. Evidentele bancii sanitare arata ca la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" au existat cei mai multi salariati suferinzi. La aceasta unitate au fost 713 cadre bolnave pentru care s-a decontat suma de 59.639 lei. Si la Spitalul Vidra 33 de salariati au intrat in "vacanta" pe caz de boala fiind decontata suma de 8.297 lei. Si la Spitalul Dumbraveni 26 de asistenti au intrat in concediu dupa ce au fost diagnosticati cu diverse afectiuni pentru care a fost decontata suma de 18.033 lei, iar la Spitalul Adjud au fost inregistrate doar sapte cazuri de acest gen. Au existat insa si situatii in care medicii nu au avut nevoie de repaus medical. La spitalele din Odobesti si Marasesti angajatii au fost astfel sanatosi tun. Managerul Spitalului Odobesti, dr. Ilie Manole, ne-a spus ca lumea a fost sanatoasa motiv pentru care nu au avut nevoie de concedii medicale. "Sint sanatosi pentru ca au conditii bune", s-a laudat Ilie Manole. Nici functionarii din institutiile publice nu au fost mai "protejati". In fruntea topului celor cinci institutii cu cei mai multi angajati "virusati" se afla Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura. Aici 37 de angajati si-au luat zile libere pe caz de boala, Casa de Sanatate decontind pentru acestea 8.116 lei. Si la Administratia Pietelor Focsani au existat 37 de concedii medicale in valoare de 2.480 lei, iar la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala 30 de muncitori s-au "plins" de starea de sanatate suma decontata pentru zilele lor libere ajungind la 6.575 lei. Nici finantistii nu au fost feriti de boala. Astfel, la Directia Generala a Finantelor Publice 30 de salariati au stat la pat dupa ce medicii le-au prescris certificate de concedii medicale pentru care banca sanitara a platit 5.129 lei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.