Social

Mosul a adus dulciuri fara zahar copiilor cu diabet

Iulia Nicolaie
20 dec 2008 695 vizualizări
Centrul pentru copii Tonto a gazduit premierea micutilor care lupta cu diabetul u este foarte greu sa explici unui copil ca nu are voie sa manince un ou Kinder intreg , ne-a spus mamica sefa de la centrul Tonto

Copiilor bolnavi de diabet din judetul nostru le-a fost facuta si anul acesta o bucurie cu ocazia sarbatorilor de iarna. Micutii, in numar de 20, au venit impreuna cu parintii la centrul pentru copii "Tonto", unde au fost intimpinati cu bucurie. Cei mici au primit multe cadouri din partea Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" si a Bisericii "Sf. Pantelimon" dar si de la reprezentantii centrului "Tonto". Mos Craciun le-a daruit portocale, sucuri, dulciuri fara zahar, carti si chiar icoane. Toti s-au distrat teribil, mai ales ca acum s-au intilnit cu medicul nu pentru a le fi prescrisa o noua reteta. Picii au uitat de insulina pentru citeva ore, s-au jucat minute in sir in castelul gonflabil, s-au dat pe tobogan si au batut mingile. "Este a sasea editie cind colaboram cu Biserica "Sf. Pantelimon" pentru a organiza serbarea pomului de Craciun pentru acesti copii. Din pacate numarul copiilor bolnavi de diabet a crescut simtitor si inca nu se cunoaste o cauza exacta", ne-a declarat doctorul Gheorghe Cocioaba, seful Centrului Judetean de Diabet. Specialistul a mai afirmat ca in Vrancea sint in jur de 30 de copii bolnavi de diabet, care au sub 14 ani, cifra care a crescut fata de anii trecuti. Chiar daca sint atit de mici, copiii au invatat sa-si faca singuri injectiile cu insulina. Corina Vrabie, detinatoarea centrului Tonto, ne-a povestit ca pentru cei mici este mult mai greu sa accepte faptul ca nu pot minca dulciuri la fel de multe ca restul copiilor, sau sa aiba acelasi regim alimentar. "Pentru noi, crearea acestui centru a inceput de la grija pentru copilul nostru, care este si el bolnav de diabet. Pentru parinti este foarte solicitant sa aiba grija de copilul cu diabet si in acelasi timp este mai greu si din punct de vedere financiar, intrucit dulciurile pentru diabetici sint mult mai scumpe. Trebuie sa controlezi foarte bine si cantitatile de alimente. Este foarte greu sa-i explici unui copil ca nu are voie sa manince un ou Kinder intreg", ne-a spus Corina Vrabie. Dupa ce s-au jucat si au primit darurile, copiii si parintii au putut asculta corul bisericii cintind sfintele colinde. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.