Social

Servicii medicale platite pe baza actelor aditionale

Raluca Manolache
19 dec 2008 691 vizualizări
Furnizorii de servicii medicale vor fi platiti pentru prestatiile oferite in primele trei luni din 2009 pe baza actelor aditionale incheiate cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS).

Actele vor fi incheiate pentru lunile ianuarie, februarie si martie deoarece Guvernul a aprobat zilele trecute Contractul-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru 2009, acesta urmind sa intre in vigoare din aprilie. "Se va merge pe acte aditionale pina in luna aprilie, la valoarea medie contractata pe 2008. Decontarea serviciilor medicale, medicamentelor, materialelor sanitare si dispozitivelor medicale contractate in trimestrul I al anului 2009 se va face din sumele prevazute in acest an. In aprilie vom deschide procedura de contractare", a declarat Mihai Copaci, presedintele CAS. Pentru a semna contractul, medicii de familie care isi desfasoara activitatea in rural au obligatia sa aiba inscrisi pe listele proprii un numar de minim 1.000 de asigurati si persoane beneficiare ale pachetului minimal de servicii medicale. "A fost reglementata situatia in care un medic are mai multe specialitati clinice confirmate prin ordin al ministrului sanatatii publice, in sensul ca acesta isi poate desfasura activitatea in baza unui singur contract incheiat, putind acorda si raporta servicii medicale aferente specialitatilor respective", se arata in contractul cadru. Si medicii dentisti vor putea intra in contract pentru servicii medicale paraclinice. (Raluca MANOLACHE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.