Social

Mos Craciun gaseste multi prichindei in spital

Raluca Manolache
17 dec 2008 656 vizualizări
Sectiile celui mai mare spital din judet sint luate cu asalt de bolnavi care profita de pauza agricola de iarna pentru a-si trata bolile u cea mai aglomerata ramine insa pediatria u la ginecologie, Mos Craciun ar putea aduce daruri cu ochisori

Vrincenii de toate virstele simt pe propria sanatate racirea vremii. Medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani sint suprasolicitati de pacientii care au nevoie de asistenta de specialitate. Medicii atrag atentia ca vor fi internate doar cazurile grave, in conditiile in care oamenii de la tara prefera sa se trateze iarna in spital, daca tot au terminat pentru o perioada cu muncile cimpului. In jur de 100 de persoane ajung zilnic la Unitatea de Primiri Urgente pentru a solicita sprijin medical. "Unitatea este mai aglomerata in comparatie cu celelalte sezoane, dar personalul medical incearca sa faca fata tuturor solicitarilor", ne-a spus Alina Pelin, de la Biroul de Relatii Publice al unitatii. Cei mai multi pacienti ajung la spital din cauza vremii reci, care le acutizeaza afectiunile. Astfel, 787 din cele 800 de paturi din corpul principal al spitalului erau ocupate ieri. Cea mai aglomerata sectie este Pediatria, unde au ajuns 72 de copii cu afectiuni respiratorii, care au ocupat toate paturile disponibile. Chiar daca in sectie sint doar 55 paturi, medicul sef de sectie, George Munteanu, spune ca micutii nu bolesc cite doi in pat deoarece unii stau internati doar citeva ore. «Cazurile usoare stau citeva ore, timp in care primesc tratament dupa care sint ingrijiti acasa. Copiii nu stau cite doi in pat pentru ca internam doar cazurile serioase", ne-a asigurat dr. George Munteanu. Cei mai multi dintre prichindei au fost diagnosticati cu pneumonie, laringite si otite. Si la sectia de Interne aproape toate cele 65 de paturi sint ocupate. Oamenii sufera de hepatita cronica, ciroza hepatica, bronsita cronica acutizata, ulcer, astm sau pancreatita. "Sectia este mai mereu aglomerata si nu sint pacienti care stau doi in pat pentru ca daca nu reprezinta urgente sint externati. Acum, de sarbatori, ne asteptam sa creasca numarul de pacienti", a mentionat Alina Pelin. Si 47 de paturi din cele 70 existente la sectia de Obstetrica Ginecologie sint ocupate de femeile gravide, semn ca Mos Craciun ar putea sa aduca pe lume si daruri cu ochisori. Managementul spitalului asigura ca bolnavii beneficiaza de confort termic, in ciuda faptului ca uneori bolnavii mai vocifereaza ca trebuie sa isi puna pulovere pe sub pijamale. Totusi, o situatie delicata este cu igiena personala pentru ca nu toate baile au dotarea necesara care sa asigure conditii pentru un dus decent si fara intrusi. Cei mai privilegiati sint pacientii internati in rezerve dotate cu cabine de dus, dar pentru a avea acces trebuie sa plateasca o taxa. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.