Social

Ambulanta vrea bani de la Spital

Raluca Manolache
17 dec 2008 984 vizualizări
Ambulanta someaza Spitalului Judetean de Urgenta Sf. Pantelimon Focsani sa-si achite datoriile de aproximativ 1,2 milioane de lei in contul transporturilor facute cu persoanele dializate in interiorul judetului.

Dr. Danut Ceamburu, managerul Serviciului de Ambulanta, spune ca spitalul ar trebui sa achite pentru ca banii ar fi venit de la Ministerul Sanatatii. "Am facut somatie de plata si urmatorul pas va fi sa actionam spitalul in judecata, la contencios. Avem de recuperat 1,2 milioane de lei pentru transportul dializatilor. Ne-am mai adresat instantei de judecata pentru recuperarea datoriilor si atunci spitalul a achitat suma de 500.000 de lei, desi aveau o datorie de 800.000 de lei", a declarat dr. Danut Ceamburu. Zilnic, autosanitarele transporta in jur de 30 de persoane care au nevoie de filtrarea singelui la centrul judetean de dializa. Unii bolnavi de insuficienta renala cronica vin tocmai din catune situate in virf de munte, motiv pentru care transportul chiar reprezinta o problema de viata si de moarte pentru ei. Fie ca sint sau nu bani de benzina, bolnavii trebuie sa ajunga la dializa, altfel ar muri in citeva zile. Potrivit legii, pacientii dializati beneficiaza de transport gratuit cu autosanitarele in vederea efectuarii tratamentului. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.