Social

In Focsani traiesc 4.741 de persoane cu handicap

Doina Ganea
16 dec 2008 682 vizualizări
Serviciul Public Local de Asistenta Sociala (SPLAS) Focsani solicita Consiliului Local in sedinta de astazi reducerea numarului de asistenti personali ai persoanelor cu handicap de la 450 la 435 si cresterea numarului de indemnizatii lunare cuvenite parintilor sau reprezentantilor legali ai copilului cu handicap grav ori reprezentantilor legali ai acestora, de la 175 la 200.

Corespunzator cu aceasta solicitare la SPLAS se modifica si numarul de salariati, aceasta scazind de la 513 la 498. In mod paradoxal, in timp ce numarul asistentilor scade, numarul persoanelor care au mare nevoie de ajutor creste. La inceputul lunii noiembrie 2008, potrivit evidentei SPLAS, la nivelul Focsaniului erau inregistrati 250 de copii cu handicap, din care 89 cu handicap grav si 4.491 adulti cu handicap, din care 919 cu handicap grav, in total fiind inregistrate 4.741 de persoane cu handicap in municipiu. Numarul insa este aproape dublul celui inregistrat anul trecut. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.