Social

Alocatia pentru copii, mai mare din ianuarie

Mihaela Beșleagă
13 dec 2008 924 vizualizări
Guvernul a decis in urma cu citeva zile majorarea cu 4,8% a alocatiei de stat pentru copii, începind cu luna ianuarie 2009.

Astfel, alocatia va creste de la 40 lei la 42 lei, in conformitate cu rata inflatiei, spun oficialii. Tot ieri, Executivul a hotarit si indexarea cu 8% a alocatiei copiilor aflati in plasament, incepind cu ianuarie 2009, luna in care cuantumul lunar al acestei alocatii va creste de la 90 la 97 lei. "De asemenea, mamele vor primi la nasterea copilului o alocatie de 230 lei (fata de 213 lei, cit este in prezent), incepind din ianuarie 2009, cu aproximativ 8% mai mult. Alocatia se acorda pentru primii patru copii nascuti", se arata intr-un comunicat al Guvernului. O alta marire va fi "simtita" la inceputul anului la indemnizatia lunara si la bugetul personal complementar lunar pentru persoanele adulte cu handicap, care vor fi majorate cu 8% . Indemnizatia lunara, indiferent de venituri, va creste astfel: de la 187 lei la 202 lei, pentru adultul cu handicap grav si de la 154 lei la 166 lei, pentru adultul cu handicap accentuat. Bugetul personal complementar lunar, indiferent de venituri, va fi: de la 84 lei la 91 lei, pentru adultul cu handicap grav; de la 63 lei la 68 lei, pentru adultul cu handicap accentuat; de la 31 lei la 33,5 lei, pentru adultul cu handicap mediu. Ministrul Muncii, Mariana Cimpeanu, a anuntat ca tot din ianuarie 2009 va creste si venitul minim garantat, astfel incit, de pilda pentru persoanele singure, acest venit se va mari de la 100 lei la 108 lei. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 2 ore, 6 minute, 31 secunde
Cred ca este cea mai mica alocatie din lume. Probabil doar cateva tari africane dau o alocatie mai mica. Nu acopera nici macar costul unui pachet de Pampers. Asa vor sa contracareze guvernantii sporul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.