Social

O adolescenta si-a strivit piciorul la locul de munca

Raluca Manolache
12 dec 2008 781 vizualizări
Fata de 17 ani este angajata la VEF SA Focsani si vorbea la telefon cind a calcat pe o banda rulanta

O tinara de 17 ani din Slobozia Ciorasti, care isi cistiga banutii in Focsani, a ajuns ieri la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" cu piciorul strivit. Totul s-a intimplat la primele ore ale diminetii cind Mihaela S., angajata la VEF SA Focsani (fosta Intreprindere de Vase Emailate), a calcat din neatentie pe o banda transportoare. Fata a fost dusa de urgenta la spital. "A fost adusa cu traumatism prin strivire la gamba si piciorul drept. Este internata la Ortopedie, sub supraveghere", a declarat Alina Pelin, ofiter de presa in cadrul spitalului. Cazul a intrat si in atentia Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM). Inspectorul sef Victoria Diaconu ne-a precizat ca tinara era angajata cu contract de munca de sase ore pe zi, asa cum prevede legislatia in vigoare, din luna septembrie. "Fata a vrut sa traverseze banda transportoare care se afla in miscare in momentul producerii accidentului. Nu a trecut peste pasarela si a ajuns la spital cu piciorul strivit. Ne-au comunicat telefonic acest eveniment, cazul va fi cercetat, insa de o comisie formata la nivelul firmei. ITM cerceteaza doar accidentele mortale, pe cind cele cu incapacitate temporara de munca sint cercetate de comisii realizate la nivelul societatilor", a precizat Victoria Diaconu. Comisia abilitata va trimite dosarul cu rezultate la ITM care il va aviza, desigur doar daca au fost respectati toti pasii. Atunci se va putea sti daca fata s-a ranit din cauza lipsei de supraveghere, din pricina unei instruiri deficitare sau pentru ca nu a respectat normele de securitate a muncii.


Muncitoarea vorbea la telefon


Danut Jipianu, directorul tehnic de la VEF SA Focsani, spune ca tinara angajata s-a accidentat in timp ce vorbea la telefon. Se pare ca aceasta a vrut sa ii dea unei colege mobilul, moment in care, din neatentie, a calcat pe banda transportoare. "In general, ne ocupam de toate problemele legate de spitalizare si tratament medical. Cazul este in atentia noastra pentru ca si mama fetei munceste la noi", ne-a precizat directorul. Acesta nu este primul accident de munca produs pe anul acesta la VEF. Inspectorii de munca au mai inregistrat un caz in luna noiembrie, dar care s-a soldat cu rani mai usoare. In aceste conditii, inspectorii de munca vor demara la VEF Focsani un control de fond. Firma, cu 350 de angajati, este specializata in fabricarea vaselor emailate, teflonate si a produselor metalice obtinute prin deformare plastica. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.